Címkék
Tudja meg a világ, hogy a vincellér sokszor ráncolja homlokát... Mivel a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, nincs idő egyéni sérelmeim dédelgetésére. Bár gazdaságom életképesebbé tétele még jó ideig eltart, a webes megjelenés elkerülhetetlenné vált. Cirka 1 ha szőlőmet organikus szemléletben művelem. A 2010. év új telepítésű 3400 tőkényi Cabernet franc ültetvényem első termése. 2011-ben még 1000 tőke kerül elültetésre. Mindez Siklóson a Makáron 200-220 m tengerszint fölött. Fehér fajtáim Hárslevelű és Olasz rizling 600 tőke vegyes ültetvény a Zuhányában, 130 m-en, ahol a pincém és egyben lakóhelyem is van.
Ezen kívül vásárolok is egy- két rendesebb termelőtől némi termést egyéb fajtából is. Folyamatos a termékpaletta kialakítása. Némi különleges paradicsom, csicsóka és mindenféle földi jó szintén előfordul a pincém körül, ahol szándékom szerint nyaranta kedvére válogathat a hozzám érkező vendég, és akár ételt is készíthet magának belőlük. Nekem ugyanis akad azért egyéb elfoglaltságom egyéb szőlőskertekben is.
A honlap a gazdasággal együtt fejlődik remélhetőleg fenntartható módon. Mindenre nyitott ember vagyok! Bakonyi Péter borok.
Forrás: Bakonyi Péter
Nyolc hónapon keresztül, fele-fele arányban acéltartályban és hordóban érlelt bor, elegáns, visszafogott tanninszerkezet, fajtához hű áttetsző megjelenés, nagy mélységekkel és nagy magasságokkal.