Címkék
Tudja meg a világ, hogy a vincellér sokszor ráncolja homlokát... Mivel a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, nincs idő egyéni sérelmeim dédelgetésére. Bár gazdaságom életképesebbé tétele még jó ideig eltart, a webes megjelenés elkerülhetetlenné vált. Cirka 1 ha szőlőmet organikus szemléletben művelem. A 2010. év új telepítésű 3400 tőkényi Cabernet franc ültetvényem első termése. 2011-ben még 1000 tőke kerül elültetésre. Mindez Siklóson a Makáron 200-220 m tengerszint fölött. Fehér fajtáim Hárslevelű és Olasz rizling 600 tőke vegyes ültetvény a Zuhányában, 130 m-en, ahol a pincém és egyben lakóhelyem is van.
Ezen kívül vásárolok is egy- két rendesebb termelőtől némi termést egyéb fajtából is. Folyamatos a termékpaletta kialakítása. Némi különleges paradicsom, csicsóka és mindenféle földi jó szintén előfordul a pincém körül, ahol szándékom szerint nyaranta kedvére válogathat a hozzám érkező vendég, és akár ételt is készíthet magának belőlük. Nekem ugyanis akad azért egyéb elfoglaltságom egyéb szőlőskertekben is.
A honlap a gazdasággal együtt fejlődik remélhetőleg fenntartható módon. Mindenre nyitott ember vagyok! Bakonyi Péter borok.
Forrás: Bakonyi Péter
Királyleányka, Hárslevelű, Furmint, fiataltól az idős tőkékig, Bonyhádtól Siklósig a Pannontáj szőlőiből készült tudatos házasítás. Hidegen erjedt, 6 hónapig érlelt. Nyitás után folyamatosan fejlődő illattal. Populáris, ismét nagyon szerethető bor.
Tartályban erjedt és fél évig ott is érett. Ropogós, gyümölcsös, de izgalmas, sűrű és gazdag villányi vörösbor.
Kékfrankos-Merlot -Pinot noir házasításából készült. Illatban és zamatban gazdag, elegáns és friss rosé.
Hárslevelű, Furmint Minerális karakter mind illatban, mind ízben. Bontás után is napokig élvezhető, éterikus, igazi underground fehérbor.
Nyolc hónapon keresztül, fele-fele arányban acéltartályban és hordóban érlelt bor, elegáns, visszafogott tanninszerkezet, fajtához hű áttetsző megjelenés, nagy mélységekkel és nagy magasságokkal.