Címkék
Sauska Pincészet borok Villány-siklósi borvidékről. A Borászatunkat 2007-ben alapítottuk. Fő célunk a birtok méretének megfelelő optimális feldolgozókapacitás létrehozása volt úgy, hogy ne kényszerüljünk semmiféle kompromisszumra a szüreti időpont megválasztása, a tárolás, hordós és tartályos érlelés, vagyis a minőség érdekében.
Erjesztési lehetőségeinket színesítettük: lehetőségünk van nagyjából 100 db fahordóban való erjesztésre és speciális gömb alakú kerámiákat is tudunk felhasználni a borkészítés folyamán.
Prémium területekről származó fürtöket a megszokott szüretelő ládánál kisebb M10-es rekeszbe szedjük, ennek segítségével lehetőség van előhűtésre és hidegen, kíméletesebben történő egész, épp fürtök feldolgozásra is.Fahordós pincénk 1500 db 225 literes hordónak ad helyt.
A szüret idején a beérkező szőlő többszöri kézi és gépi válogatáson megy keresztül: a tartályba már nem kerülhet oda nem való anyag, kocsány, éretlen, vagy éppen túlérett szőlő. Kompromisszum nélkül csak a legmagasabb minőségű alapanyag kerül a cefrébe.
Élénk rubin a pohárban, illatában ibolya, szederkompót és tavaszi cseresznye. Kortyában fűszeres, fehér bors, szegfűszeg, kömény, gazdag, finom szemcsés tanninok, friss ásványossággal.
Intenzív mély rubinvörös, tiszta, földes erdőillattal, sok friss rozmaringgal. Ízében piros bogyós gyümölcsök a végén rafinált finom mineralitással. Klassz tanninok, harmonikus savak, hosszú, üde, aromás utóíz.
Az Ördögárok dűlő termése 16 hónapos hordós érleléssel. Klasszikus cabernet illat, feketeribizli és eukaliptusz étcsokoládéval és fahéjjal. Gazdag és koncentrált íz, feketeribizli szósz ízével, fekete cseresznye tartósítással, kiegyensúlyozva olyan integrált tölgy ízekkel, mint a csokoládé, a bőr és a grafit. Hosszú és intenzív, fantasztikus frissességgel...
Cabernet sauvignon,merlot,kékfrankos,cabernet franc Színe mélylila - rubin, komplex, virágos, fűszeres illat, szamóca és szeder egy kis szegfűszeggel. Elegáns test, a gyümölcsök mellett megjelenik ízében a kakaó is. Tanninjai finomak, harmonikusak, utóíze hosszú, friss, gyümölcsös. Egy eleven vörös merlot szerelmeseknek, összetéveszthetetlen villányi...
Cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, cabernet franc, syrah Élénk rubinvörös, illatában klassz fűszeresség, ánizs és fehérbors, meg érett meggy és kis ibolya. Kortya roppanóan gyümölcsös és friss, áfonyás-szedres, finom enyhe füstösséggel. Teste filigrán és arányos, finom tanninokkal, eleven savakkal. A jóleső napi vörös, csavarzárral.
Merlot gerincű házasítás, cabernet franc és cabernet sauvignon fajtákkal. Aromavilágában érett szilva és áfonya, némi elegáns vaníliával, kakaóbabbal és a hordós érlelésből fakadó finom édes dohányossággal. Kerek és intenzív a kortya, érett, eleven tanninokkal, érett áfonyával és finom, feketecsokoládés lecsengéssel.
Cabernet sauvignon,merlot,cabernet franc Mély rubinvörös, viola bevillanásokkal. Illatában izgalmasan keverednek a pirosbogyós gyümölcsök és zöldfűszerek, főleg kakukkfű és zsálya. Fehérbors, szegfűszeg, créme brulée a szép egyensúlyú kortyban. Tanninjai melegek, szépen terül a szájban, finoman gyümölcsös és hosszú.
Házikedvenc, nagy formában ebben az évjáratban. Dől belőle a gyümölcs, klassz savakkal, kifinomult, lágy tanninokkal. Illat és íz között, tökéletes a harmónia, áfonya, málna, cigánymeggy vibrál az illatban. Igazi gyümölcskavalkád a kortyban, melyből húsos, érett cseresznye emelkedik ki és marad hosszan a szájban.
Mély, intenzív vörös, feketébe hajló. Gazdagon fűszeres, rozmaring, kakukkfű, levendula aromákkal. Szép tanninok, hosszú fűszeres, finoman édes, harmonikus utóíz. Ez a világfajta megkérdőjelezhetetlenül jól érzi magát Villányban, aromavilága eltér a bordói fajtáktól. Megbízható, szeretnivaló, mindig szép meglepetéseket tartogat.
Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc Mély ibolyalila rubin tónussal. Sok pirosbogyós gyümölcs, ribizli, málna, szamóca. A kortyban, mediterrán fűszerek, rozmaring, levendula, szegfűszeg, szerecsendió és dohány érkezik idővel....
Rozénk szíve újra kékfrankos, merlot és syrah fajtákat foglal izgalmas keretbe. Hamvas őszibarack és licsi színekben tündököl a bor, talán soha nem volt ilyen provence-i a látvány. Az első találkozást eper és őszibarack illata dominálja. Kortyában gyümölcskosár, mandarin, citrusok, aztán újra eper meg őszibarack.