Akciós termékek

Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Pannonhalmi Főapátság Pincészete

Pannonhalmi Főapátság borok a Pannonhalma-sokoróaljai régióból. A Pannonhalmi Főapátsági Pincészet ültetvényeiről származó szőlő feldolgozására a közel 2000 négyzetméter alapterületű, a monostor tövében épült új pincében és borházban kerül sor, amely Szent Márton hegyének délkeleti lábánál helyezkedik el. A szőlő feldolgozásához illetve a bor érleléséhez tájba illő, a domborzati viszonyokat jól kihasználó komplexum épült, amely lehetővé teszi, hogy a Pincészetbe látogatók teljes betekintést nyerhessenek a borászati munkába és annak eredményeibe.

A fajtaszerkezetnek megfelelő pincetechnológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas. Olyan rendhagyó borászati eljárást vezettünk be, amely alkalmazott szőlőfajtáink magas minőségi potenciálját a legteljesebb mértékben megőrzi. Ennek alapja a négyszintes feldolgozó-épület, ahol lehetőség nyílik a gravitációs anyagmozgatásra. A fehérszőlő mustja a temperált korrózióálló acél erjesztőtérbe kerül, a kékszőlő erjedését fakádak és szabályozható hőmérsékletű fémtartályok szolgálják, a kierjedt vörösborok érlelésére pedig a hegy belsejébe nyúló pinceágak állnak rendelkezésre, de egyes fehérborok is ott érlelődnek kisfahordóban.

A borászat 3000 hl tárolókapacitású, amely a későbbiekben bővítésre kerül. Az építészeti tervezőmunkát a győri CZITA Építészeti Iroda végezte szoros együttműködésben a borászattechnológiai tervezéssel, amelyet a – munkánkat szakmai tanácsadói tevékenységével egyaránt segítő – nemzetközileg ismert és elismert egri borásznak, Gál Tibornak köszönhettünk.

Mutat 1 - 8 / 8
Mutat 1 - 8 / 8