Címkék
Vesztergombi borok a Szekszárdi borvidékről. A szőlőtermeléssel és borászkodással foglalkozó Vesztergombi családról már az 1700-as évekből fellelhető írásos emlék. Ebből az időből származik a családi címer is, mely egyértelműen utal a szőlőtermelő, borász múltra.
Szekszárd első hegybírájának Vesztergombi Györgyöt választották ami abban az időben igen magas szakmai és társadalmi elismertséget jelzett.
A következő generációk is nagy szakértelemmel és gondossággal folytatták a gazdálkodást, ezen belül a szőlészkedést és a borászkodást.
Pincészetünk meghatározó borásza Vesztergombi Ferenc, aki 1970-től hivatásszerűen borászkodik. Munkája és hozzáértése elismeréseként 1993-ba elnyerte a megtisztelő "Év Borásza" címet, 2012-től Szekszárd város díszpolgára. 1996-tól a pincészetnél dolgozik, ma már végzett borászként, Csaba fiunk is.
Kizárólag kiemelkedően jó években készítjük. Ehhez akkor is ragaszkodunk, ha sokszor fájdalmasan hosszú évek maradnak ki. Ragaszkodunk a magas- és állandó minőséghez. A bor 22-24 hónapig érlelődik barrique hordókban. Mélyvörös, feketébe hajló színű, kifinomult tanninszerkezettel rendelkező nehéz testes bor.
Cabernet Franc és Merlot, klasszikusnak mondható házasítása melyben a Cabernet 60% ban a Merlot 40% ban szerepel. A bort évjárattól függően 15 18 hónapig érleljük barrique hordókban.
Öt nagyszerű fajta házasításából született bor, ami ennél fogva egyfajta birtokborként is értelmezhető. Négy nagy világfajta, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, shiraz kiegészítve a Kárpát-medence egyik fajtájával, a kékfrankossal.