Címkék
Vesztergombi borok a Szekszárdi borvidékről. A szőlőtermeléssel és borászkodással foglalkozó Vesztergombi családról már az 1700-as évekből fellelhető írásos emlék. Ebből az időből származik a családi címer is, mely egyértelműen utal a szőlőtermelő, borász múltra.
Szekszárd első hegybírájának Vesztergombi Györgyöt választották ami abban az időben igen magas szakmai és társadalmi elismertséget jelzett.
A következő generációk is nagy szakértelemmel és gondossággal folytatták a gazdálkodást, ezen belül a szőlészkedést és a borászkodást.
Pincészetünk meghatározó borásza Vesztergombi Ferenc, aki 1970-től hivatásszerűen borászkodik. Munkája és hozzáértése elismeréseként 1993-ba elnyerte a megtisztelő "Év Borásza" címet, 2012-től Szekszárd város díszpolgára. 1996-tól a pincészetnél dolgozik, ma már végzett borászként, Csaba fiunk is.
Kizárólag kiemelkedően jó években készítjük. Ehhez akkor is ragaszkodunk, ha sokszor fájdalmasan hosszú évek maradnak ki. Ragaszkodunk a magas- és állandó minőséghez. A bor 22-24 hónapig érlelődik barrique hordókban. Mélyvörös, feketébe hajló színű, kifinomult tanninszerkezettel rendelkező nehéz testes bor.
Cabernet Franc és Merlot, klasszikusnak mondható házasítása melyben a Cabernet 60% ban a Merlot 40% ban szerepel. A bort évjárattól függően 15 18 hónapig érleljük barrique hordókban.