Esti úti célunk a dél-olaszországi Puglia régió, ahol egy családi pincészetre leltünk, a Masseria Tagaro-ra, kik a terület szívében az Itria-völgyében borászkodnak. Szőlőültetvényeik az Adriai- és a Jón-tenger találkozásánál különleges területen helyezkednek el. A harmadik generációs borász család a hagyományos Puglia-i szőlőfajták termesztésével és az ezekből születő csúcsborok készítésével foglalkozik, ötvözve a tradicionális és modern borkészítést. Az est folyamán bemutatott borok termőhelye a Salento dűlő, ahonnan fantasztikus gyümölcsösséggel rendelkező nagy vörösborokat valamint fehér és rosé borokat készítenek. Nemzetközi borversenyek és jegyzett szakírók pontozása alapján ezek a borok rendre 92-96 pontos értékeléseket kapnak.
A borvidéket, pincészetet és a borokat Kurucsai Tamás sommelier kollégánk mutatja be.
Kóstolható tételek:
- Verdazzo Vermentino 2023
- Muso Rosso Rosato 2023
- Pinataro Negroamaro 2022
- Pinataro Primitivo 2023
- Muso Rosso Primitivo di Manduria 2021
- Seicaselle Negroamaro 2021
A kóstolt tételekhez sonkát, sajtot, friss kovászos cipót, valamint szűrt vizet, szódát és kávét kínálunk.
A kóstoló ideje:
2024.10.4. péntek 19 óra
A kóstoló helye:
Selection.hu Borszaküzlet és Borbár
1036 Budapest, Lajos utca 91.
A kóstoló részvételi díja: 5 900,-
A bemutatott tételekből 15% kedvezményt biztosítunk az este folyamán!
Jelentkezni az info@selection.hu email címen lehet.