Esti úti célunk a dél-olaszországi Puglia régió, ahol egy családi pincészetre leltünk, a Masseria Tagaro-ra, kik a terület szívében az Itria-völgyében borászkodnak. Szőlőültetvényeik az Adriai- és a Jón-tenger találkozásánál különleges területen helyezkednek el. A harmadik generációs borász család a hagyományos Puglia-i szőlőfajták termesztésével és az ezekből születő csúcsborok készítésével foglalkozik, ötvözve a tradicionális és modern borkészítést. Az est folyamán bemutatott borok termőhelye a Salento dűlő, ahonnan fantasztikus gyümölcsösséggel rendelkező nagy vörösborokat valamint fehér és rosé borokat készítenek. Nemzetközi borversenyek és jegyzett szakírók pontozása alapján ezek a borok rendre 92-96 pontos értékeléseket kapnak.

A borvidéket, pincészetet és a borokat Kurucsai Tamás sommelier kollégánk mutatja be.

Kóstolható tételek:

- Verdazzo Vermentino 2023

- Muso Rosso Rosato 2023

- Pinataro Negroamaro 2022

- Pinataro Primitivo 2023

- Muso Rosso Primitivo di Manduria 2021

- Seicaselle Negroamaro 2021

A kóstolt tételekhez sonkát, sajtot, friss kovászos cipót, valamint szűrt vizet, szódát és kávét kínálunk.

A kóstoló ideje:

2024.10.4. péntek 19 óra

A kóstoló helye:

Selection.hu Borszaküzlet és Borbár

1036 Budapest, Lajos utca 91.

A kóstoló részvételi díja: 5 900,-

A bemutatott tételekből 15% kedvezményt biztosítunk az este folyamán!

Jelentkezni az info@selection.hu email címen lehet.