Szűrők
Betöltés...
Címkék
Illatában és ízében is az újvilági típusú sauvignon blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.
A chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal. Alkoholtartalom (V/V) 14%
Az ÁTS pincészet második cuvée-je, három fő tokaji fajta Furmint (60%), Sárgamuskotály (30%) Hárslevelű (10%) házasításából készült elegáns, déligyümölcsös karakterű, nemes, édes bor. Igazi desszertbor, melyet akár libamájhoz, akár desszertekhez is kínálhatunk. Fogyasztását 10-12 C°-on ajánljuk. Palackozva: 6402 db
Mád egyik meghatározó dűlőjéről, a Szent Tamásról, 50 évnél idősebb tőkékről, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült bor, melyben a Furmint jellegzetes karaktere mellett megjelenik a dűlőre jellemző ásványosság is. Füstölt halakhoz, vörös húsokhoz vagy önállóan fogyasztva ajánljuk, 10-12 C°-on. Alkoholtartalom (V/V) 12%
A mádi Szent Tamás és Betsek dűlőről származó, Furmintból készült, tartályos erjesztésű és fahordós érlelésű bor, friss, ropogós, gyümölcsös ízekkel. Halakhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz ajánlott, 10-12 C°-on fogyasztva.
Illatos, friss, ropogós, könnyed, igazi nyári bor a Mátrából. Mintha csak egy fürt szőlőbe harapnánk. Tartályos tétel.
Nem az a feszes német stílus, de egy igazán populárisra és gyümölcsösre sikeredett Rajnai Babiczki Laci-tól. Nagyon szerethető, nagyon itatja magát, nem fog maradni a palackban másnapra az garantált! Igazi nyári bor a Mátrából!
Frissen vágott fűre és déli gyümölcsökre emlékeztető illat világát szépen követik a zamat gazdag aromái is. A közel 5 gramm/liter maradék cukortartalma (szinte észrevétlenül) pedig még behízelgőbbé teszi a bort.
Nyolc hónapon keresztül, fele-fele arányban acéltartályban és hordóban érlelt bor, elegáns, visszafogott tanninszerkezet, fajtához hű áttetsző megjelenés, nagy mélységekkel és nagy magasságokkal.
254 gr maradékcukor szépen kiegészül a 7,5 grammnyi savval. Krémes, sűrű, illatában déli gyümölcsök, kandírozott citrusok és gyömbér. Megmutatja a botrytis ízének mély és komplex világát, míg a savak a vulkanikus ásványokkal játszanak.
A mádi Kakas-dűlőn termő öregtőkés furmint rendkívül alacsony 1 kilós tőketerheléssel. 300 literes használt hordóban érett 8 hónapon át. Ásványos, gazdag bor hosszú, őszibarackos lecsengéssel.
A borban a fajtára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékeztető illatjegyek vegyülnek keleti fűszerességgel. Alkoholtartalom (V/V) 14,5%
Intenzív rubinvörös csillogású színe szemet gyönyörködtető. Fűszeres, kiegyensúlyozott aromája a vadvirágokat idézi. Nem hazudik a Kadarka, ízében is egy különleges, gyümölcsös, gazdag világot mutat be nekünk. Alkoholtartalom (V/V) 13%
A Manósi dűlő körbe napozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldes fehér színű, narancsvirágra emlékeztető parfümösen intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8 C° on ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek.
A Manosi dűlő termése ez a tiszta illatában a bodzavirágra, paprikára, fekete ribiszkére emlékeztető jellegzetes intenzív illatú bor. Friss élénk savaival a könnyű hal és szárnyas ételek kiváló kísérőjeként ajánljuk.
Fajtajelleges illat. Ízben élénk, zamatos. Egyszóval egy jó ivású szürkebarát.
Halvány, zöldes fehér szín, élénk, friss, Szájban is fürge: virgonc savakkal a Balatonszőlőst ölelő Gella hegy oldaláról.
Színében a fajtára általában jellemző halvány barnás tónus játszik. Illata már késői jellegre hajazva a dzsem koncentráltságát adja vissza, ahol a szamóca mellett a meggy is felismerhető. Ízben először is az édesség kelt meglepetést, amely végigkíséri még lenyelés után is – holott teljesen száraz a bor.
Bock József jubileumi, 40. szüretének megünneplésére született meg idén a Bock 40. Cuvée, amelyet 24 hónapig új, kisméretű tölgyfahordóban érleltünk....
Bock József 70. születésnapja tiszteletére készített vörös cuvée folytatása a Fekete-hegy terméséből. 50% Kékfrankos, 25% Cabernet Franc és 25% Merlot.