Szűrők
Betöltés...
Címkék
Zenit-Szürkebarát Halvány zöldessárga szín. Kedves illatában virágokkal és üde gyümölcsökkel. Ízben fehér és sárga húsú gyümölcsök, friss alma és őszibarack, mellette fehérvirágos jegyek és citrusok. Üde és könnyed bor, lendületes savakkal és kirobbanó gyümölcsösséggel.
Halvány rózsaszín szín, kékes árnyalatokkal. Visszafogott, piros bogyós gyümölcsillatok, ízben is az eper, ribizli, cseresznye érezhető. Könnyed és légies rozé, amely nem tolakszik, elegáns és mégis nagyon szerethető, lendületes savakkal.
A chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal.
Az ÁTS pincészet második cuvée-je, három fő tokaji fajta Furmint (60%), Sárgamuskotály (30%) Hárslevelű (10%) házasításából készült elegáns, déligyümölcsös karakterű, nemes, édes bor. Igazi desszertbor, melyet akár libamájhoz, akár desszertekhez is kínálhatunk. Fogyasztását 10-12 C°-on ajánljuk. Palackozva: 6402 db
Mád egyik meghatározó dűlőjéről, a Szent Tamásról, 50 évnél idősebb tőkékről, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült bor, melyben a Furmint jellegzetes karaktere mellett megjelenik a dűlőre jellemző ásványosság is. Füstölt halakhoz, vörös húsokhoz vagy önállóan fogyasztva ajánljuk, 10-12 C°-on.
A mádi Szent Tamás és Betsek dűlőről származó, Furmintból készült, tartályos erjesztésű és fahordós érlelésű bor, friss, ropogós, gyümölcsös ízekkel. Halakhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz ajánlott, 10-12 C°-on fogyasztva.
A közepes intenzitású, bodzára, csalánra és fehér húsú gyümölcsökre emlékeztető illat frissességénél és mértéktartásánál fogva eleganciát tükröz. Kóstoláskor érezzük, hogy a borban egyenes ívet rajzol a közepesnél erőteljesebb savérzet és a citrusos ízek, amelyeket ugyanakkor őszibarackos, trópusi gyümölcsös zamatok, közepes test kísér. Hosszú...
Illatos, friss, ropogós, könnyed, igazi nyári bor a Mátrából. Mintha csak egy fürt szőlőbe harapnánk. Tartályos tétel.
Nem az a feszes német stílus, de egy igazán populárisra és gyümölcsösre sikeredett Rajnai Babiczki Laci-tól. Nagyon szerethető, nagyon itatja magát, nem fog maradni a palackban másnapra az garantált! Igazi nyári bor a Mátrából!
Frissen vágott fűre és déli gyümölcsökre emlékeztető illat világát szépen követik a zamat gazdag aromái is. A közel 5 gramm/liter maradék cukortartalma (szinte észrevétlenül) pedig még behízelgőbbé teszi a bort.
Zöld Veltelini - Hárslevelű -Királyleányka - Olaszrizling összeállításban. Tartályos tétel, most főként a Bonyhádról szüretelt Zöld Veltelini alapokon. Grapefruit, citrusok, őszibarack, szőlő, virágosság, pici zöld-fűszeresség jellemzi. Kedves savak, alacsony alkohol, behízelgő lecsengés. Populáris, ismét nagyon szerethető bor.
BIO PET NAT! Elragadó élénk piros szín. Friss és virgonc! Élesztős, pezsgős illat, gazdag és mély meggyes, málnás zamatok. Szűretlen!
Cabernet franc, Zweigelt és Kékfrankos. Tartályban erjedt és fél évig ott is érett. Ropogós, gyümölcsös, de izgalmas, sűrű és gazdag villányi vörösbor.
Nyolc hónapon keresztül, fele-fele arányban acéltartályban és hordóban érlelt bor, elegáns, visszafogott tanninszerkezet, fajtához hű áttetsző megjelenés, nagy mélységekkel és nagy magasságokkal.
Az első évjárat, amikor az időben eltérő korú ültetvények közösen tudják, hogy mit is jelent a Szent Tamás 2017/ 1961. Elképesztő balanszot tud adni a komplexitás a könnyed eleganciával keveredve.
Nagyon tiszta, egyértelműen fajtajelleges illat. Fehér húsú gyümölcsökben tobzódhatunk, elsősorban érett alma, körte, őszibarack jelenik meg, de citrusok, grapefruit, éretlen banán, sőt fehér virágok, gyógynövények, és egészen finom pirított magvasság is felismerhető.
A borban a fajtára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékeztető illatjegyek vegyülnek keleti fűszerességgel....
Intenzív rubinvörös csillogású színe szemet gyönyörködtető. Fűszeres, kiegyensúlyozott aromája a vadvirágokat idézi. Nem hazudik a Kadarka, ízében is egy különleges, gyümölcsös, gazdag világot mutat be nekünk...
Kadarka, Pinot Noir és Feketeleányka fajták alkotják. Friss, gyümölcsös rosé, illatában és ízében élénk szamócás, málnás aromákkal, telt korttyal és mély rózsaszínű megjelenéssel.
Sauvignon blanc-ra jellemző citrusos, vágottfűves és trópusi gyümölcsös illatú, mely ízében is ezt folytatja élénk savakkal, egressel majd ásványos lecsengéssel.
A Manósi dűlő körbe napozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldes fehér színű, narancsvirágra emlékeztető parfümösen intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8 C° on ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek.