Címkék
Dél-Magyarországon, Szigetvártól nem messze, Mozsgó határában terül el a pincészet, melyen 13 hektáron szőlőt, és úgyszintén 13 hektáron pedig almát termesztenek. 1999-ben szerettek bele ebbe a vadregényes baranyai tájba és első szőlőtőke elültetése is ehhez a területhez köthető. Mivel Andreas Ebner borász családból származik, ezért annak idején úgy gondolta, hogy igazán remek helyszíne lehet ez egy kis hobby-borászatnak, itt tökéletesen tud hódolni egyik kedvenc elfoglaltságának, a bor készítésnek. Ahogy telt az idő, egy több területet sikerült vásárolnia, melyből kinőtte magát az Ebner Pincészet.
Illata kedves, almás, citrusos, virágos jegyekkel, amik ízben is visszaköszönnek. A habzás elég intenzív, viszonylag apró buborékokkal. A korty végén maradékcukor, ami kifejezetten jól áll a bornak.
VinAgora legjobb magyar fajtabora 2019 Hagyományos fakádas erjesztéssel készült, 14 hónapig kisebb méretű hordókban érlelt tartalmas, gazdag, vibráló vörösbor.
Vinagora 2021 Aranyérem Október végi szüret, organikus művelésű szőlő. Első töltésű 500 literes trust hordóban erjesztve és érlelve saját élesztőkkel. Finom, elegáns tannin struktúra, csokoládé, vanília, szeder, hordós fűszerek jellemzik. Derítetlenül palackozva.
Irányított erjesztés tartályban, majd ezt követő fél éves hordós érlelés, másodtöltésű tölgyfa hordóban. Vastagabb, karakteresebb az előző évjáratnál. A hordós fűszerek még kissé dominálnak a kortyban, de belefér, hisz szép érlelési potenciállal bír, mint Andreas összes vörös bora. Igazi gyümölcsbomba: érett málna, eper, cseresznye. A korty végén pedig...