Címkék
Vincellér borok a Soproni borvidékről. 1986 óta készít borokat Fertőbozon a Vincellér csapata. A Molnár, Pieler, Sásdi családok együttműködése még a régi állami gazdasági időszakra nyúlik vissza. 45 hektáron gazdálkodnak a soproni borvidék legjobb dűlőiben. Különlegességük az aszú jellegű, késői szüretelésű Zenit borunk.
Érett, de nem túlérett Zweigelt szőlőből, korai szürettel. A bogyózott, zúzott szőlő a derítés után, magas hőfokon pasztörizálva került palackba, ahol így 3 évig megtartja friss zamatait. Hidegen, tisztán, vagy szódával, fröccsnek óriási.
Érett, de nem túlérett Zenit szőlőből, korai szürettel. A bogyózott, zúzott szőlő a derítés után, magas hőfokon pasztörizálva került palackba, ahol így 3 évig megtartja friss zamatait. Hidegen, tisztán, vagy akár szódával, fröccsnek!
Szeptember 3-án a hatéves fertőbozi Apollónia dűlőről 19 mustfokkal szüretelve. Irányított erjesztéssel, 10 napig erjedt tartályban. Finoman marcipános, licsis illat és ízvilág jellemzi. Ahogy megszokhattuk már az előző évjáratokhoz hasonlóan testesebb, tüzesebb stílust képvisel.
A szüret szeptember 29-én volt, soha még ilyen későn nem szedték a primőrnek való szőlőt a fertőbozi a Apollónia földeken! Sikerült a teljes érettséget elérni. Néhány fürt már-már töppedni kezdett. Illatában rumos, meggyes jegyeket mutat, ami kiegészül finom, nem pörkölt fás jegyekkel.
A megszokott Zweigelt rosé idén egy árnyalattal sötétebbre sikeredett. A komolyabb szín tömörebb beltartalmat is ígér. Rágható, meggyes, cseresznyés gyümölcsösség. A fertőbozi Gradina dűlő öreg tőkés termése 17,8 mustfokkal szüretelve. Pár gramm saját, természetes maradék cukor maradt a borban, nem lett sűrítménnyel feljavítva. Tartalmas, s egyben trendi...
Lédús epres, málnás illatok édeskés, narancsos, citrusos zamatokkal.
Friss, ropogós, lendületes. Grapefuitos, borsmentás, enyhén sós, kerek savakkal. Remek fröccsbor a kánikulában.