Újra kóstoló a Selection.hu-ban! Igaz...
Címkék
105 hektáros szőlőbirtokunk 80%-án kék, 20%-án fehér szőlőt termesztünk, pincészetünk 8000 hl-es tárolókapacitással rendelkezik. Filozófiánk szerint elsősorban hagyományos Kárpát-medencei szőlőfajtákat helyezzük előtérbe. Legismertebb fehérborunk a Királyleányka, a Ménesi borvidéken őshonos Mustos Fehér, valamint a 2008-ban telepített Furmint. Vörösborok közül méltán népszerű a Kadarka, a Kékfrankos és 2007-ben telepített belső-erdélyi szőlőfajta, a Feketeleányka. A pincészet büszkélkedhet a Kadarkából készülő, történelmileg is legendás vörös aszús borral is, mely jó években Kadarisszima néven jelenik meg a piacon. Emellett természetesen világfajtákból, a fehérek közül Rajnai Rizlingből és Sauvignon Blancból, a vörösek közül pedig Cabernet Francból, Cabernet Sauvignonból, Merlotból is készítünk borokat, melyek gyakran házasításokban jelennek meg.
A borban a fajtára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékeztető illatjegyek vegyülnek keleti fűszerességgel....
Sauvignon blanc-ra jellemző citrusos, vágottfűves és trópusi gyümölcsös illatú, mely ízében is ezt folytatja élénk savakkal, egressel majd ásványos lecsengéssel.
Intenzív rubinvörös csillogású színe szemet gyönyörködtető. Fűszeres, kiegyensúlyozott aromája a vadvirágokat idézi. Nem hazudik a Kadarka, ízében is egy különleges, gyümölcsös, gazdag világot mutat be nekünk...
Feketeleányka, Kadarka és Cabernet Franc házasításából készült. Illatában üde gyümölcsök, friss epres – szamócás jelleg keveredik a Kadarkára jellemző enyhén vegetális illatjegyekkel. Ízében is visszaköszönnek az illatában érezhető aromák, a korty selymes, hosszú, savai kerekek és harmonikusak.