Címkék
A pincészet ökológiai gazdálkodást folytat a szőlőben, és a borkészítés során sincsenek uniformizáló technológiák vagy segédanyagok. A borokat spontán módon erjesztik, kizárólag minimális ként használva a készítés során. Hosszú erjedés, majd rövid idejű fahordós érlelést követően a tételek végül tartályban kerekednek a palackozásig, majd palackban a forgalomba kerülésig.
A pincészet ökológiai gazdálkodást folytat a szőlőben, és a borkészítés során sincsenek uniformizáló technológiák vagy segédanyagok. A borokat spontán módon erjesztik, kizárólag minimális ként használva a készítés során. Hosszú erjedés, majd rövid idejű fahordós érlelést követően a tételek végül tartályban kerekednek a palackozásig, majd palackban a forgalomba kerülésig. A cél a lehető leghitelesebben megmutatni a Badacsonyt mint termőhelyet a borokon keresztül, ehhez a birtok filozófiája szerint fontos a szőlőt teljes érettségben szüretelni, illetve megtartani az egyre melegebb körülmények között is az egyensúlyt/elegendő savat a borokban lehetőleg nem túl korai szürettel, hogy meglegyen a kellő aromagazdagság és komplexitás is.nnA birtok szőlésze Weingartner Olivér, aki Kamptal legismertebb birtokánál, a Bründlmayernél is volt szőlészeti vezető, a borász pedig Bakó Ambrus. Jórészt Kárpát-medencében honos vagy hagyományosan badacsonyi fajtákból készülnek a borok: Kéknyelű, Rajnai Rizling, Olaszrizling, Rózsakő, Vulcanus, Furmint, Hárslevelű.
Kiváló területekről szüretelt, helyi fajtabor, melyet mézes-propoliszos illatjegyek és testes, aszalt gyümölcsökre emlékeztető kortyok jellemeznek.
Furmint - Kéknyelű A pincészet első szűretlen bora. Klasszikus badacsonyi termőhelyi, friss, diós karaktert hordoz, az arra jellemző fanyarsággal együtt, emellett a seprőn érlelés adta grillázsos, krémes, karamelles jelleg is megjelenik.Minimális seprővel palackozva.
Egészen különleges tétel a borvidékről, egyszeri tétel!!! Testes, élénk, de egyben buja, zöldfűszeres, citrusos és érett/szárított gyümölcsös jegyek jellemzik, szép egyensúlyban, lágy kesernyével a korty végén.
Egész fürtös préselést követően 21 hónapra használt tölgyfahordóba került majd azt követően palackozták. Tiszta, badacsonyi jegyeket tartalmaz. Karakteres, citrusos-neutrális visszafogottság jellemzi.
A Szegedy Róza-Ház alatti meredek, 30 éves dűlő mellett folyik a Kisfaludy forrás vize. Az itt szüretelt olaszrizlingből készült bort visszafogottan vegetális illatú, testes, izgalmas, citrusos, néhol körtés kortyok jellemzik.