Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Edvi Illés

A pincészet ökológiai gazdálkodást folytat a szőlőben, és a borkészítés során sincsenek uniformizáló technológiák vagy segédanyagok. A borokat spontán módon erjesztik, kizárólag minimális ként használva a készítés során. Hosszú erjedés, majd rövid idejű fahordós érlelést követően a tételek végül tartályban kerekednek a palackozásig, majd palackban a forgalomba kerülésig.

A pincészet ökológiai gazdálkodást folytat a szőlőben, és a borkészítés során sincsenek uniformizáló technológiák vagy segédanyagok. A borokat spontán módon erjesztik, kizárólag minimális ként használva a készítés során. Hosszú erjedés, majd rövid idejű fahordós érlelést követően a tételek végül tartályban kerekednek a palackozásig, majd palackban a forgalomba kerülésig. A cél a lehető leghitelesebben megmutatni a Badacsonyt mint termőhelyet a borokon keresztül, ehhez a birtok filozófiája szerint fontos a szőlőt teljes érettségben szüretelni, illetve megtartani az egyre melegebb körülmények között is az egyensúlyt/elegendő savat a borokban lehetőleg nem túl korai szürettel, hogy meglegyen a kellő aromagazdagság és komplexitás is.nnA birtok szőlésze Weingartner Olivér, aki Kamptal legismertebb birtokánál, a Bründlmayernél is volt szőlészeti vezető, a borász pedig Bakó Ambrus. Jórészt Kárpát-medencében honos vagy hagyományosan badacsonyi fajtákból készülnek a borok: Kéknyelű, Rajnai Rizling, Olaszrizling, Rózsakő, Vulcanus, Furmint, Hárslevelű.

Bővebben
Mutat 1 - 6 / 6
Mutat 1 - 6 / 6