Címkék
Pincészetünket 1996-ban alapították, de a teljes borászat csak 2003-ban lett kész. A kezdetektől fogva szerettük volna, ha a bor élmény mellett, a gasztronómia remekeit is közvetíthetnénk, ezért nyitottuk meg Cinnamon éttermünket. A célunk természetesen a kiváló borok készítése évről évre, illetve a magyar fajták mellett a burgundiai fajták helyi tökéletesítése. Főbb szőlőfajtáink az Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay és a Pinot Noir. Emellett van még Szürkebarát, Királyleányka és Zenit, amik cuvée-kben köszönnek vissza. Hisszük, hogy úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat létrehozni, ha a modern technológiát vegyítjük a hagyományos eljárásokkal.
Borászunk, Pázmányi Dániel óriási figyelmet szentel annak, hogy csak tökéletesen érett, egészséges szőlőszemek kerüljenek a borba. A borászati feldolgozó üzem 2003-ban készült el. A borkészítés mellet komoly hangsúlyt kap a gasztronómia. Éttermünk 2006 óta üzemel. Célunk évről évre magas minőségű borok készítése, a burgundi fajták minél magasabb szintű kibontása, illetve a bor és gasztronómia kapcsolatának bemutatása.
Modern és kíméletes feldolgozási technológiával dolgozunk. Borászunk, Pázmányi Dániel különös gondot fordít arra, hogy csak tökéletesen beérett, egészséges szőlőből készüljön bor. A bogyózást válogatási fázis előzi meg, így csak tökéletesen érett, egészséges szőlővel dolgozunk. A kíméletes préselést követően irányított technológiával erjednek boraink. Csak kazein mentes kezelőanyagokat alkalmazunk a borkészítés során.
Jelenleg 120 000 palackot készítünk évente, melyek 3 különböző borcsaládban kerülnek piacra.
Az alap – Haraszthy – borcsalád 4 tagja minden esetben reduktív technológiával készül. Könnyed, de jól strukturált borok. Közös jellemzőjük a primer aroma gazdagság és lendületesség.
A Virtuoso borcsalád tagjai tölgyfa hordós érlelést kapnak. Testesebb, komplexebb borok. Jellemzően 1,5-2 éves korukban kerülnek a fogyasztók elé.
Fantástico borcsaládunk borai csak a kiemelkedő évjáratban készülnek válogatott alapanyagból. Általában 3 éves korukra válnak fogyasztásra éretté.
Világos, piros színű. Illata elsősorban gyümölcsös bőrös jegyekkel. Kóstolva a meggy és málna mellett kávé, dohány és a fahordós érlelés adta teltebb aromák fedezhetőek fel. Lecsengése közepesen hosszú, fűszeres.
Vinagora 2019 Ezüst érem Intenzív rosé szín. Illatában eper a vezető jegy málna és egy kis áfonya kíséretében. Kellemes érettség. Ízében a málna dominál elegáns, ropogós savakkal. Utóíze hosszú, nagyon gyümölcsös.
Vinagora 2020 Ezüstérem Közepesen intenzív citromsárga szín. Fajtajelleges illat, fehér virágok, citrusok és egy kis csalán. Kóstolva intenzív, hosszú íz. A gyümölcsösséget szépen egészíti ki vegetalitása. Jó savszerkezet, frissítő korty. Titrálható savtartalom: 6,85gr/lt Cukortartalom: 0 gr/lt Alkohol tartalom: 13,5% vol
Irsai Olivér, Királyleányka, Chardonnay. Világos citromsárga szín. Bodzás, muskotályos illat, sok fehér mezei virággal. Ízében aroma gazdag, hozza az illatban ígérteket. Lecsengése közepesen hosszú, muskotályos. Könnyed, de jól strukturált korty.