Címkék
Pfneiszl Pincészet borok a Soproni borvidékről. Szinte mindenki ismeri a biogyümölcsöt és a biozöldséget. Na de a biobort? Pedig van ilyen – a Pfneiszl Pincészet 2006-ban állt át bioborkészítésre.
Hogyan is született az ötlet? Birgit bejárta a világot, és látta, hogy a bioművelés életképes rendszer. Igaz, hogy minden nap ki kell menni a szőlőbe, figyelni kell az időjárást, ami nagyobb odafigyelést igényel. De a Pfneiszl-birtokon ideálisak az adottságok: sokat fúj a szél, sok a napsütés és szellősen lógnak a fürtök. Ezzel az érveléssel Birgitnek sikerült meggyőznie az ötlet ellen eleinte berzenkendő édesapát is.
2006-ban írták alá a minőségbiztosításért felelős Biokontroll Hungáriával a szerződést, amely rendszeresen ellenőrzi, nem használnak-e szintetikus vegyszereket.
A természethez való visszatérés rengeteg munkával járt, de mindennek köszönhetően a 2009-es évjárattól bioborral örvendeztetik meg a vásárlókat.
Rubin szín. Mérsékelt intenzitású illatában szilva, szeder, meggy és ropogós sötét bogyós gyümölcsök jelennek meg. Közepes test és alkohol, valamint élénk, egyenesvonalú savak mentén halad a bor. Szilva, fekete bors, fahéj, illetve egy kevés édes érzet is felbukkan az ízben. Szép egyensúly és kellemes fűszeres, nugátos jelleg mutatkozik a végén.
Shiraz, Carmenére, Malbec, Zinfandel, Sangiovese szőlőkből. Közepesen mély rubinszín. Illata érett, túlérett gyümölcsökre, napsütötte eperre és fekete borsra emlékeztet. Koncentrált, krémes textúrájú, súlyos bor jelentős alkoholtartalommal és aszalt gyümölcsök közepesen hosszú utóízével.