Címkék
Pfneiszl Pincészet borok a Soproni borvidékről. Szinte mindenki ismeri a biogyümölcsöt és a biozöldséget. Na de a biobort? Pedig van ilyen – a Pfneiszl Pincészet 2006-ban állt át bioborkészítésre.
Hogyan is született az ötlet? Birgit bejárta a világot, és látta, hogy a bioművelés életképes rendszer. Igaz, hogy minden nap ki kell menni a szőlőbe, figyelni kell az időjárást, ami nagyobb odafigyelést igényel. De a Pfneiszl-birtokon ideálisak az adottságok: sokat fúj a szél, sok a napsütés és szellősen lógnak a fürtök. Ezzel az érveléssel Birgitnek sikerült meggyőznie az ötlet ellen eleinte berzenkendő édesapát is.
2006-ban írták alá a minőségbiztosításért felelős Biokontroll Hungáriával a szerződést, amely rendszeresen ellenőrzi, nem használnak-e szintetikus vegyszereket.
A természethez való visszatérés rengeteg munkával járt, de mindennek köszönhetően a 2009-es évjárattól bioborral örvendeztetik meg a vásárlókat.
Rubin szín. Mérsékelt intenzitású illatában szilva, szeder, meggy és ropogós sötét bogyós gyümölcsök jelennek meg. Közepes test és alkohol, valamint élénk, egyenesvonalú savak mentén halad a bor. Szilva, fekete bors, fahéj, illetve egy kevés édes érzet is felbukkan az ízben. Szép egyensúly és kellemes fűszeres, nugátos jelleg mutatkozik a végén.
Egy család szenvedélye A bor szerelmeseinek tüze. A Cabernet Sauvignon fekete ribizlije, a merlot bogyós gyümölcse és a Shiraz különlegessége Ez mind a mi Tangónk Érlelés: kóracél tartályban és használt barrique hordóban
15. évjárat Shiraz, Carmenére, Malbec, Zinfandel, Sangiovese szőlőkből. Közepesen mély rubinszín. Illata érett, túlérett gyümölcsökre, napsütötte eperre és fekete borsra emlékeztet. Koncentrált, krémes textúrájú, súlyos bor jelentős alkoholtartalommal és aszalt gyümölcsök közepesen hosszú utóízével.