Címkék
Pincészetemet azzal a céllal alapítottam, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek.
A szakmai alapokat részben Budapesten a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg.
1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal.
Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort.
A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres és Becsek, Rátkán a Holdvölgy és Újhegy, valamint Bodrogkeresztúron a Kakas és Lapis-dűlőkben.
Jelenleg 5 település határában, 9 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket.
Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni.
Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok.
A szőlők tudatos hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.
Demeter Zoltán
Rendkívül illatos, jó savú, gyümölcsös birtokbor. Rengeteg gyümölcs (kajszi, ananász, citrusok) valamint méz és illatos szőlő.
Elegáns és tipikus hárslevelű Tokajból. Fehér virágok, hárs, enyhén citrusos jegyekkel. Egyensúlyos, jó savak, 9 gramm maradékcukorral.