Címkék
Az 1991-ben alakult Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 55 hektárnyi területe a borvidék legdélibb pontján, a Tokaj-hegy déli oldalán, egy északról és keletről védett völgykatlanban található, 120-300 m tengerszint feletti magasságban. A birtok nagyobb részét két első osztályú dűlő, a Hétszőlő (16 ha) és a Nagyszőlő (15 ha), valamint a Lencsés és Kis-Garai dűlők alkotják.A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok megalakulása óta következetesen hagyományos szőlőtermesztést folytat: alacsony művelés (Royat kordon, bakművelés) rövid csapos metszéssel, teljes talajművelés, négyévenkénti istállótrágyázás, zöldmunkák (rügyválogatás, hónaljhajtások eltávolítása, levelezés), fürtválogatás.
100% Furmint Orrban nagyon gazdag, szárított barack, csokoládé, méz, dió, füge, narancshéj jegyekkel és némi karamella. A rendkívül összetett illatot egy csoda követ a szájban. Még mindig élénk, sok aszalt gyümölcs, csokoládé, karamell. Nagyon sima és krémes, és van egy olajos, összetett testesség is.
Igazán szép nektarinos és mézes ízjegyekben gazdag késői szüretelésű Kövérszőlő.
Illatában bodzás, hársvirágos, trópusi gyümölcsös, citrusos jegyeket találunk. Ízben is hasonlót kapunk, mint amit illatában. Csodálatos, könnyed késői szüret, elegáns ásványosság, és friss savak jellemzik. Többek között jó egyensúlya miatt, édessége ellenére szívesen kérünk még egy pohárral belőle.
Izgalmas, egyben elegáns gyümölcsös, picit ásványos illattal indít. Ízében nagyon szép gyümölcsösség, és feszes savak követnek.
A 2016-os évjárattól egy teljesen BIO dinamikusan művelt Sárgamuskotályból késői szüreteléssel készült édes fehérbor. Tartályban erjedt 8 hónapig majd palackba került a fogyasztók azaz a mi legnagyobb örömünkre!