Címkék
Tokaj Hétszőlő borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Az 1991-ben alakult Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 55 hektárnyi területe a borvidék legdélibb pontján, a Tokaj-hegy déli oldalán, egy északról és keletről védett völgykatlanban található, 120-300 m tengerszint feletti magasságban. A birtok nagyobb részét két első osztályú dűlő, a Hétszőlő (16 ha) és a Nagyszőlő (15 ha), valamint a Lencsés és Kis-Garai dűlők alkotják.A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok megalakulása óta következetesen hagyományos szőlőtermesztést folytat: alacsony művelés (Royat kordon, bakművelés) rövid csapos metszéssel, teljes talajművelés, négyévenkénti istállótrágyázás, zöldmunkák (rügyválogatás, hónaljhajtások eltávolítása, levelezés), fürtválogatás.
A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok történelmének első pezsgője ez a 2019-ben szüretelt bor. Furmint szőlőfajtából készült, elegáns, összetett, és szép savakkal rendelkező pezsgőről van szó. Egy éves palackos érlelés után került sor a degorzsálásra.
123 300 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
100% Furmint Orrban nagyon gazdag, szárított barack, csokoládé, méz, dió, füge, narancshéj jegyekkel és némi karamella. A rendkívül összetett illatot egy csoda követ a szájban. Még mindig élénk, sok aszalt gyümölcs, csokoládé, karamell. Nagyon sima és krémes, és van egy olajos, összetett testesség is.
123 300 Ft
kedvezményekkel elérhető legalacsonyabb ár
Igazán szép nektarinos és mézes ízjegyekben gazdag késői szüretelésű Kövérszőlő.
Furmint 100% Illatában aszalt barack, trópusi gyömölcsök, sárgadinnye, vanília, és egy kis narancslekvár. Izgalmas illat, nagyon sokféle, változatos, mégsem tolakodó. Ízében az illathoz illő komplexitás. Lendületes savak mellett a méz, mazsola és némi puncs fedezhető fel. Rendkívüli tartása van hosszú lecsengéssel. Egy bor, melyben nem az édesség dominál,...
Izgalmas, egyben elegáns gyümölcsös, picit ásványos illattal indít. Ízében nagyon szép gyümölcsösség, és feszes savak követnek.
A 2016-os évjárattól egy teljesen BIO dinamikusan művelt Sárgamuskotályból késői szüreteléssel készült édes fehérbor. Tartályban erjedt 8 hónapig majd palackba került a fogyasztók azaz a mi legnagyobb örömünkre!