Címkék
A technológiát az határozza meg, hogy milyen eszményt, borképet, stílust kíván követni a pincészet, mit tart olyan szakmai értéknek, ami egyszersmind piacos, illetve alkalmazkodik a piac elvárásaihoz és változásaihoz. Ezek az ízirányok, kategóriák és célok szabták meg, milyen tartályparkot épített ki a pincészet. A rozék és fehérek egyszerű hűthető-fűthető acéltartályokban erjednek ezeknél a boroknál a temperálhatóság a legfontosabb szempont, ugyanis, mint ez tudvalévő, ebben a borkategóriában a frissesség, illatosság és gyümölcsösség csak alacsony hőmérsékleten végigvezetett erjesztéssel őrizhető meg. A Bodri Pincészetnél e folyamatot nemcsak, hogy számítógép vezérli, de a borminőség kontrollja érdekében az eredendően műszaki végzettséggel rendelkező, a borászkodást tehát nemcsak borász-szemmel néző fiatal borászati vezető, Bősz Adrián javaslatára bevezették a temperálás internetes kontrollját is. Ezt az egész erjesztési processzus internetes irányítása fogja követni, így egyebek között a Taucher-csömöszölő mechanikájának illetve az áztatószivattyúknak a programozása is fejlesztés alatt áll, ahogy a vörösbor törkölykalapját lazító szerkentyű automatikájának vezérlése is.
A prémium kategóriájú „Optimus” Cuvée bor alapanyagait Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc leginkább különleges és kiemelkedő kishordóit házasítottuk össze. A nagy vörösborok kedvelőinek ajánljuk 16-18 °C fokon nemes vadak és marhahúsból készült ételek, leginkább steakek kísérőjeként. Az élet nagy pillanatainak el nem feledésére kiváló társ…
Az Optimus Cuvée a Selection sorból kiemelt önálló márkanevű csúcsbor, ami a pincészet legjobbjainak a legjobbja. Az alapborok csak hibátlan minőségű Merlot, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon és Kékfrankos szőlőből készültek.
Ez a Rosé a hagyományainknak megfelelően nem más, mint észak és dél szövetsége. Az észak gyümölcsösségével, frissességével, és kellemes savaival, míg a dél bájos testével és csalfa édességével zárja fogyasztóinak szívébe magát.
Szőlőként kétféle alapanyagot termesztünk: az egyik egy magas mustfokú, lágyabb savgerincű változat, a másik alacsonyabb mustfokú, ám magasabb savtartalmú szőlőként kerül feldolgozásra.
Izgalmas kísérlet a napsütötte szekszárdi borvidéken. Intenzív illatú, közepesen testes, szilvás és a mérsékelt hordóhasználatból adódóan étcsokoládés jegyeket mutató bor. Kiváló kísérője egy jó hamburgernek, steaknek.