Szűrők
Betöltés...
Címkék
Ezt a pálinkát olyan új agyag amphorában érleltük, amely ötvözi az évezredes tradíciókat és a mai modern technológiát. Az amphora által biztosított mikrooxidációnak köszönhetően a pálinka ízvilága egészen különleges: elegáns, selymesebb és kiegészül finom natúr érlelési jegyekkel.
Ezt a pálinkát olyan új agyag amphorában érleltük, amely ötvözi az évezredes tradíciókat és a mai modern technológiát. Az amphora által biztosított mikrooxidációnak köszönhetően a pálinka ízvilága egészen különleges: elegáns, selymesebb és kiegészül finom natúr érlelési jegyekkel.
Kiváló minőségű díjnyertes pálinkák, izgalmas, modern, letisztult formájú üvegek egyedi megjelenésével. Kizárólag a legnemesebb - az adott fajta sajátosságait legszebben képviselő – nemes és vad gyümölcsökből készülnek, kézzel palackozva a legapróbb részleteket figyelő gondossággal.
Kiváló minőségű díjnyertes pálinkák, izgalmas, modern, letisztult formájú üvegek egyedi megjelenésével. Kizárólag a legnemesebb - az adott fajta sajátosságait legszebben képviselő – nemes és vad gyümölcsökből készülnek, kézzel palackozva a legapróbb részleteket figyelő gondossággal.
Kiváló minőségű díjnyertes pálinkák, izgalmas, modern, letisztult formájú üvegek egyedi megjelenésével. Kizárólag a legnemesebb - az adott fajta sajátosságait legszebben képviselő – nemes és vad gyümölcsökből készülnek, kézzel palackozva a legapróbb részleteket figyelő gondossággal.
Illata üde, friss, parfümös, amely egy illatos virágkertre emlékeztet, némi grapefruittal és citrusosággal fűszerezve. Ízében diszkréten édeskés, gyümölcsös és jellemzően fűszeres, amely hosszan tartó élményt nyújt.
Az intenzív, friss citrusokkal tarka édeskésen fűszeres illat összetéveszthetetlen. Mindez a telt, fanyarkásan muskotályos jegyekkel és kissé hűvös, viaszos lefutással karöltve csiszolja fényesre egy igazán karakteres pálinka eleganciáját.
Az érett meggy édeskés illata finom marcipános bonbonos karakterrel együtt tölti ki a pohár öblét. A lágy, krémes textúrával felvillanó gyümölcsösség kellemes csokoládés utóélettel cseng le.
Az íz és illatvilág teljessége úgy tárul fel a szájban, akárha lédús, érett, zamatos barackba harapnák. A lekvár édessége kíséri végig az élmény hosszan tartó lecsengését. Az ma már alapvetés, hogy a Gönci barackpálinka színtiszta magyar kajszi fajtákból fő az eredetvédettség garantált.
Ahol négy rész muskotályos szőlőpálinka frigyre lép egy rész málnapálinkával, ott sajátos ízgyermek fogan. A szőlő kellemesen édeskés, finom alapjára a málna friss, üde magaslatai énekelnek új szólamot. Ízében és illatában is megkapó szerelemgyerek.
A klasszikus íz modern átirata: könnyedebb, elegánsabb, mégis tartalmas, szórakoztató pálinka. Szép, virágos, könnyed, a gyümölcsre jellemző illattal indít, melybe egészen kis fahéj is vegyül. Szájban kellően határozott, letisztult, sima és harmonikus. Utóízében már inkább a frissen főzött szilvalekvárra emlékeztető jegyek érezhetőek, egészen kicsi...
Határozott, intenzív illat, először tavaszi virágos, gyógynövényes később gyümölcsös. Pemetefű, édeskömény, kevés menta után érkezik meg a barack, mely édes, lekváros jegyeket visel. Ez a komplexitás mely először kissé meglepő, később szép egységet képez.
Fiatalos, lendületes friss Tele fűszerekkel, citrusokkal, virágillattal és édeskés marcipán tónussal enyhén aláfestve. Ízében édeskés, fűszeres, friss, üde. Rendkívül elegáns jegyekkel jegyekkel van felvértezve.
˝Átlátszó fehér selyembe öltözött sudár barna hölgy˝. Nagyon sok citrus, könnyed fűszerek, frézia, igazi üdítő friss illatok. Ezzel nagyon szépen harmonizáló friss, könnyed fűszeres, enyhén édeskés gyümölcs, melyben a háttérben kellemes aszalt barack jelleg bujkál. Könnyed, kellemes illatos termék. Elsősorban hölgyeknek ajánljuk.
Szépen kibomló, rendkívül fűszeres illat: zöldbors fehérbors citromfű harmónia, amelyet édeskés birs jelleg fest alá gazdagon. Szánkban még szebben, az illatokkal teljes összhangban bomlanak ki az ízek...
A sokféle meggy közül a cigánymeggy adja a legszebb pálinkát. Nem véletlenül, divatos íz lett. Bátorságot vettünk megmérettetni magunkat, és Nagykanizsán termelt „késői szüretelésű", lekvárnak való gyümölcsből készítettük e pálinkát.
A pálinkát a viszonylag ritka debreceni muskotályos szilvából készítettük, félévig eperfa hordóban érleltük. Az eredmény a klasszikus szilvapálinkával ellentétben, egy könnyed, nagyon gyümölcsös, nagyon szilvapálinka.
Úgy gondoltuk, a sok vadszeder, kökény, körte pálinkák mellett ugyanolyan kitűnő pálinka készíthető a szelíd változatú, házi málnából is. Elkészítettük! De nem a szeszipar régi szabályai szerint geist-et készítve, hanem klasszikus pálinkát, erjesztés és desztillálás útján.
A balatonkötcsei Opperheim Pincészet által termelt ˝Irsai Olivér˝ szőlőjéből készült szőlőpálinka, mely megőrizte a fajta kirobbanó illatát és átütő zamatát. E pálinka csodálatosan üde, intenzív Irsai fajtajellegével bódítja el a fogyasztóját. A szőlő fűszeressége és sokrétű aromatikája csábító, mámoros pálinkát varázsol elénk. Krémes süteményekhez ajánlott.
Agrárminisztérium Pálinkája 2019 TOP Pálinkakiválóság 2019 A magyar pálinka hírnevét ez alapozta meg, amikor annak idején elvitték Angliába. A magyar kajszi, mint gyümölcs a legkényesebb, de mint alapanyag a legjobb. Az ebből készült pálinkának pedig komplex, gyönyörű íze van. A gyümölcsök közt a magyar kajszi a királynő: ebből a legjobb a lekvár és ebből...
A „szomolyai fekete” talán a cseresznye legjobb fajtája. Íze édes, zamata jellegzetes, leve sötétvörösen festő, pálinkája pedig a legrégebbiek közét tartozik. Nagy merészség volt hát részünkről saját termelésű szomolyaiból pálinkát készíteni, de úgy gondoljuk, az eredmény magáért beszél.