Akciós termékek

Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Riczu Tamás

Riczu Tamás borok a Villány-siklósi borvidékről. Riczu Tamás egy kreatív, tehetséges, fiatal borász, 2003-ban kezdte a „borászkodást”. Siklóson született és azóta is itt él. Neki a borászat, a szőlő művelése nem csak egy szakma, nem csak egy megélhetés, hanem elhivatottság, egy örök, végtelen „szerelem”, amiben mindig újabb és újabb kihívást talál.
Tamásban van egy jó adag „rejtély”. Lehet, hogy nem tudatos az álmatag tekintet, lehet, hogy ő csak egyszerűen ilyen, mégis mindig titokzatosnak tűnik. Mivel borai az extra kategóriába tartoznak, még nagyobb nyomatékot kap, hogy Tomi (így hívják őt a borvidéken) különleges figura. 

A Villányba-járók, a villányi borok ismerői és kedvelői, már 10 éve folyamatosan tudják, hallják, hogy Tamás komoly tehetség, kiváló borász és a régen a drabális borok híve volt. Borai komplexek, ízben, illatban és zamatban gazdagok, szépek és emlékezetes borok. Mára már a „drabális” helyére belépett a különlegesen finom bársonyosság.
Pályafutása egyéni pályaszakasszal kezdődött, azt a Riczu-Stier időszak követte, és jelenleg családi vállalkozásban élet- és üzlettársával visszatért a kezdetekhez, „riczu tamás” néven kerülnek borai ismételten forgalomba. Villányi borok.

Tamás borai 2006 óta a borversenyek állandó győztes résztvevői. 2009-től figyelve munkásságát, a Pannon régió és a Villányi borversenyeken kapott nagyarany és aranyérmeiből megállapítható, hogy Riczu Tamás volt a legeredményesebb villányi borász.

Sikerei, a hagyományok és a természet tisztelete mellett, a modern technikai eljárások alkalmazása és a szakma iránt érzett alázatának az eredménye.

„Ma már csak arra koncentrálok, hogy a szőlőben minden egyes „bogyóért” felelősséget tudjak vállalni. Felelősség tudatosságom alapelve, hogy a metszéstől kezdve a szőlő művelésén, a környezet és szőlő „barát” permetezésen keresztül, a szüretben, a kíméletes szőlő feldolgozásában (prés helyett szinte csak „simogatás” jár a bogyóknak, bár így nincs nagy lé nyereség, viszont a héjból kevesebb cserzesség jut a borba, viszont a magas extraktnak és az érett savaknak köszönhetően vörösboraim így is jól érlelhetőek és már viszonylag fiatalon élvezhetők), egészen a palack lezárásáig ott legyek minden mozzanatnál. Mindenről tudni szeretnék, ami a szőlőben és a borban történik.

Siklóson saját 8 hektár szőlőterületemen Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc szőlőfajtákat termelek és tapasztaltam már eleget ahhoz, hogy ezt a birtokméretet átlássam és tudatosan irányítani tudjam.

Bővebben
Mutat 1 - 1 / 1
Mutat 1 - 1 / 1