Címkék
Sebestyén Pince borok a Szekszárdi borvidékről. A Szekszárdi borvidék közel 2.300 hektáron terül el a Pannon borrégióban, Dél-Magyarországon. Jelenleg 12,5 hektáron dolgozunk, fő fajtánk a Kékfrankos, mely bikavéreink alapanyaga is. Függetlenül az évjárati viszonyoktól, minden évben a legmagasabb minőségű szőlő betakarítsa a cél. Ennek érdekében a lehető legnagyobb gondossággal dolgozunk az ültetvényekben. Hajtásválogatással kezdjük a termés mennyiségének szabályozását. A hatékony zöldmunka mellett a preventív és megfelelő időben elvégzett növényvédelemre törekszünk.
Az évjárat adottságait figyelembe véve határozzuk meg a termés végleges mennyiségét, amit fürtválogatással szabályozunk. A szüreti időpontot elsősorban kóstolással döntjük el, ahol az elsődleges szempont a tanninok érettsége, de természetesen figyelembe vesszük a laborból kapott analitikákat is.
Mindenhol kézi szüretet végzünk, így már akkor lehetőségünk van a legegészségesebb fürtök kiválogatására. Hogy biztosak legyünk a munkánkban, a feldolgozáskor ezt a kézi válogatást megismételjük. Fehér és roséborainkat koracél tartályokban erjesztjük a friss gyümölcsös ízek megtartása érdekében, majd rövid idő elteltével palackozzuk. Vörösborainkat fajélesztős beoltással nyitott kádakban erjesztjük, közben kézi csömöszölést végzünk, majd a borok rövid héjonáztatás után tölgyfahordókba kerülnek. Az almasavbontás spontán történik. A borokat 12-től akár 30 hónapig érleljük.
Görögszóból szüretelt Merlot és Cabernet Franc valamint Sangrantino fajtákból készült, testes vörösbor.
Lendületes bor, feszes savakkal. Ízben és illatban a fajtára jellemző fűszerek, málna és ribizli. Könnyed,mégis tartalmas vörösbor.
Elegáns, halvány rózsaszín. Leheletnyi szénsav, málna, pomelo, grapefruit, finom, zamatos korty.