Címkék
Filozófia
A Szekszárdi borvidék közel 2.300 hektáron terül el a Pannon borrégióban, Dél-Magyarországon. Jelenleg 12,5 hektáron dolgozunk, fő fajtánk a Kékfrankos, mely bikavéreink alapanyaga is. Függetlenül az évjárati viszonyoktól, minden évben a legmagasabb minőségű szőlő betakarítsa a cél. Ennek érdekében a lehető legnagyobb gondossággal dolgozunk az ültetvényekben. Hajtásválogatással kezdjük a termés mennyiségének szabályozását. A hatékony zöldmunka mellett a preventív és megfelelő időben elvégzett növényvédelemre törekszünk.
Az évjárat adottságait figyelembe véve határozzuk meg a termés végleges mennyiségét, amit fürtválogatással szabályozunk. A szüreti időpontot elsősorban kóstolással döntjük el, ahol az elsődleges szempont a tanninok érettsége, de természetesen figyelembe vesszük a laborból kapott analitikákat is.
Mindenhol kézi szüretet végzünk, így már akkor lehetőségünk van a legegészségesebb fürtök kiválogatására. Hogy biztosak legyünk a munkánkban, a feldolgozáskor ezt a kézi válogatást megismételjük. Fehér és roséborainkat koracél tartályokban erjesztjük a friss gyümölcsös ízek megtartása érdekében, majd rövid idő elteltével palackozzuk. Vörösborainkat fajélesztős beoltással nyitott kádakban erjesztjük, közben kézi csömöszölést végzünk, majd a borok rövid héjonáztatás után tölgyfahordókba kerülnek. Az almasavbontás spontán történik. A borokat 12-től akár 30 hónapig érleljük.
A Borvidék tradicionális borfajtája, mely szigorú szabályoknak megfelelve készíthető el.
Rendkívül fűszeres illatú, gazdag zamatú, vibráló, fiatalos, könnyű nyári bort készítünk belőle. Kirobbanó gyümölcsössége könnyen szerethetővé, behízelgővé varázsolja. Forrás: Sebestyén pincészet
Görögszóból szüretelt Merlot és Cabernet Franc valamint Sangrantino fajtákból készült, testes vörösbor.
Az Iván-völgyi területről egy elegáns, fűszeres, jól iható bikavér. Kékfrankos, Kadarka, Merlot és Cabernet franc, idős hordókban érlelve 15 hónapig..
A sok termőhelyünk közül a leginkább burgundi stílusú bort adó területünk. Fennsíki, ebből adódóan kicsit hűvösebb termőhely, amely Szekszárdhoz közel levő településen, Alsónánán található. Az itt termesztett Kékfrankos szőlőből próbálunk visszafogott hordóhasználattal, évről évre egyre inkább kerek, bársonyos, nem túl testes, tanninos bort készíteni.