Címkék
Préselő Pincészet borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Pincészetünk névadója a régi borház mélyén talált 100 éves míves kettős prés. A tökéletes állapotban megőrzött korabeli "csúcstechnológia" egy jónevű miskolci műhelyben készült
A ház alatt húzódik az erdőbényei pincerendszer egyik gyönyörű szakasza. A mélyben kanyargó 150 éves járatok 8-10 fokos hűvösében szépen érlelődnek tokaji boraink.
8 hektáron gazdálkodunk Erdőbényéről traktorral bejárható dűlőkön. A javarészt 10-20 éves ültetvények az "igazi" tokaji arányban kétharmad részben furmint, és 15-15%-ban hárslevelű és sárga muskotály tőkéket nevelnek.
A 60% reduktív és 40% 3 hónapos hordós érlelésű furmint házasítása. Friss jól iható furmint a körtés jellegzetes tokaji furmint ízek mellett kis fehér virágos jegyekkel, elegáns ásványossággal. Kiváló párosítás sültek, szárnyasok mellé, vagy az esti beszélgetések kísérőjeként.
Magas extrakttartalom. A szép, ropogós savak friss, igazán jól iható desszertbort biztosítanak.Ízében sárgabarack, körte és lépesméz. Még fiatal, hosszú érlelési képességgel!Kiváló kacsa- és vadételekhez, diós süteményekhez.Klasszikus kísérője libamájnak vagy kéksajtnak
Kézzel szüretelt tökéletes szőlő pezsgő céljára 24 hónapos palackos erjesztés és érlelés.Halvány szalmasárga színű. Tiszta, zöld gyümölcsös illatok, kis virágos jegyekkel.A szájban elegáns, krémes buborékok, jellegzetes ízekkel.
A Serédi dűlő a pincészet legjobb minőségű Hárslevelű szőlőjét termeszti, így biztos forrása az elegáns stílusú tokaji száraz boroknak. A Serédi Selection Hárslevelűt spontán módon erjed és több mint egy évig zempléni tölgyfahordóban érlelik. Szép ízvilággal, friss savakkal rendelkezik, amelyek hosszú érlelhetőséget biztosítanak.