Izgalmas, egyben elegáns gyümölcsös,...
Címkék
Pincészetünk névadója a régi borház mélyén talált 100 éves míves kettős prés. A tökéletes állapotban megőrzött korabeli "csúcstechnológia" egy jónevű miskolci műhelyben készült
Pincészetünk névadója a régi borház mélyén talált 100 éves míves kettős prés. A tökéletes állapotban megőrzött korabeli "csúcstechnológia" egy jónevű miskolci műhelyben készült
A ház alatt húzódik az erdőbényei pincerendszer egyik gyönyörű szakasza. A mélyben kanyargó 150 éves járatok 8-10 fokos hűvösében szépen érlelődnek boraink.
8 hektáron gazdálkodunk Erdőbényéről traktorral bejárható dűlőkön. A javarészt 10-20 éves ültetvények az "igazi" tokaji arányban kétharmad részben furmint, és 15-15%-ban hárslevelű és sárga muskotály tőkéket nevelnek.
Száraz, fehér, széndioxid hozzáadásával készült, illatában és ízében friss gyümölcsökre emlékeztető habzóbor. 60% Hárslevelű, 35% furmint és egy csipetnyi sárga muskotály házasítása. Gazdag zamatában megjelennek még a hamisítatlan tokaji - mézes és parfümös - jegyek is.
A 60% reduktív és 40% 3 hónapos hordós érlelésű furmint házasítása. Friss jól iható furmint a körtés jellegzetes tokaji furmint ízek mellett kis fehér virágos jegyekkel, elegáns ásványossággal. Kiváló párosítás sültek, szárnyasok mellé, vagy az esti beszélgetések kísérőjeként.
80% Hárslevelű, 10% Furmint brut pezsgő, tartályos erjesztés, másfél év palackos érlelés. Augusztus végi szüret a Serédi, Palandor, Fehérkút dűlőkről. 4g/l maradék cukor. Virágos, gyümölcsös, minerális, enyhén toastos, tokaji savszerkezetű. 1200 palack készült, aminek a fele előjegyzésben elkelt már.
100% Furmint az organikus művelésű, remek adottságú Rány dűlőből. Fél napos must ülepítés után keveset használt zempléni tölgyfa hordókban spontán erjesztve és érlelve 13 hónapig. Ásványos és jellegzetes sav struktúrájú, a "nagy" tokaji borok komplexitását, mélységét, stílusát hordozza magán.