Címkék
Préselő Pincészet borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Pincészetünk névadója a régi borház mélyén talált 100 éves míves kettős prés. A tökéletes állapotban megőrzött korabeli "csúcstechnológia" egy jónevű miskolci műhelyben készült
A ház alatt húzódik az erdőbényei pincerendszer egyik gyönyörű szakasza. A mélyben kanyargó 150 éves járatok 8-10 fokos hűvösében szépen érlelődnek tokaji boraink.
8 hektáron gazdálkodunk Erdőbényéről traktorral bejárható dűlőkön. A javarészt 10-20 éves ültetvények az "igazi" tokaji arányban kétharmad részben furmint, és 15-15%-ban hárslevelű és sárga muskotály tőkéket nevelnek.
A 60% reduktív és 40% 3 hónapos hordós érlelésű furmint házasítása. Friss jól iható furmint a körtés jellegzetes tokaji furmint ízek mellett kis fehér virágos jegyekkel, elegáns ásványossággal. Kiváló párosítás sültek, szárnyasok mellé, vagy az esti beszélgetések kísérőjeként.
Magas extrakttartalom. A szép, ropogós savak friss, igazán jól iható desszertbort biztosítanak.Ízében sárgabarack, körte és lépesméz. Még fiatal, hosszú érlelési képességgel!Kiváló kacsa- és vadételekhez, diós süteményekhez.Klasszikus kísérője libamájnak vagy kéksajtnak
80% Hárslevelű, 10% Furmint brut pezsgő, tartályos erjesztés, másfél év palackos érlelés. Augusztus végi szüret a Serédi, Palandor, Fehérkút dűlőkről. 4g/l maradék cukor. Virágos, gyümölcsös, minerális, enyhén toastos, tokaji savszerkezetű. 1200 palack készült, aminek a fele előjegyzésben elkelt már.
A Serédi dűlő a pincészet legjobb minőségű Hárslevelű szőlőjét termeszti, így biztos forrása az elegáns stílusú tokaji száraz boroknak. A Serédi Selection Hárslevelűt spontán módon erjed és több mint egy évig zempléni tölgyfahordóban érlelik. Szép ízvilággal, friss savakkal rendelkezik, amelyek hosszú érlelhetőséget biztosítanak.