Címkék
Préselő Pincészet borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Pincészetünk névadója a régi borház mélyén talált 100 éves míves kettős prés. A tökéletes állapotban megőrzött korabeli "csúcstechnológia" egy jónevű miskolci műhelyben készült
A ház alatt húzódik az erdőbényei pincerendszer egyik gyönyörű szakasza. A mélyben kanyargó 150 éves járatok 8-10 fokos hűvösében szépen érlelődnek tokaji boraink.
8 hektáron gazdálkodunk Erdőbényéről traktorral bejárható dűlőkön. A javarészt 10-20 éves ültetvények az "igazi" tokaji arányban kétharmad részben furmint, és 15-15%-ban hárslevelű és sárga muskotály tőkéket nevelnek.
Száraz, fehér, széndioxid hozzáadásával készült, illatában és ízében friss gyümölcsökre emlékeztető habzóbor. 60% Hárslevelű, 35% furmint és egy csipetnyi sárga muskotály házasítása. Gazdag zamatában megjelennek még a hamisítatlan tokaji - mézes és parfümös - jegyek is.
A 60% reduktív és 40% 3 hónapos hordós érlelésű furmint házasítása. Friss jól iható furmint a körtés jellegzetes tokaji furmint ízek mellett kis fehér virágos jegyekkel, elegáns ásványossággal. Kiváló párosítás sültek, szárnyasok mellé, vagy az esti beszélgetések kísérőjeként.
Magas extrakttartalom. A szép, ropogós savak friss, igazán jól iható desszertbort biztosítanak.Ízében sárgabarack, körte és lépesméz. Még fiatal, hosszú érlelési képességgel!Kiváló kacsa- és vadételekhez, diós süteményekhez.Klasszikus kísérője libamájnak vagy kéksajtnak
A Palandor dűlő termése. A Hárslevelű tartályban erjesztve, míg a Furmint hordóban, saját élesztőkkel. Kedves, behízelkedő illat, zamataiban érett szőlővel, körtével, trópusi jegyekkel. Friss és populáris. Erősen ajánlott a nyári hónapokra.
100% Furmint az organikus művelésű, remek adottságú Rány dűlőből. Fél napos must ülepítés után keveset használt zempléni tölgyfa hordókban spontán erjesztve és érlelve 13 hónapig. Ásványos és jellegzetes sav struktúrájú, a "nagy" tokaji borok komplexitását, mélységét, stílusát hordozza magán.
A Serédi dűlő a pincészet legjobb minőségű Hárslevelű szőlőjét termeszti, így biztos forrása az elegáns stílusú tokaji száraz boroknak. A Serédi Selection Hárslevelűt spontán módon erjed és több mint egy évig zempléni tölgyfahordóban érlelik. Szép ízvilággal, friss savakkal rendelkezik, amelyek hosszú érlelhetőséget biztosítanak.