Címkék
Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, s Norbert először egyedül készítette a borokat.
Most már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgazmas házasítások alapanyaga.
A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat. Termőterület: 10 hektár.
rajnai rizling, pinot blanc, fűszeres tramini Könnyű, mégis tartalmas fehérbor, fűszeres ízjegyekkel, finom savszerkezettel. A bor különlegessége, hogy a palackból a pohárba kerülve a citrusos jegyek dominálnak, majd kissé melegedve jelennek meg a mézes, marcipános jegyek.
Szeptember közepén szedett rizlingünk fürtjeit egészben préseltük, alacsony hőmérsékleten, reduktív technológiával erjesztettük. Illatában, hársfa- és akácvirág, ízében citrusok, fehér húsú őszibarack, egres, karakteres ásványosság, feszes, harmonikus savak, hosszú korty.
Moseli típusú reduktív rizling, szeptember elejei szüretből. Friss gyümölcsös, citrusokkal, fehér húsú gyümölcsökkel, elegáns, apró maradék széndioxid gyönyökkel, határozott savakkal, behízelgő mézességgel. Könnyű és üdítő élmény az év minden napjára.
Győrszemerei és tényői ültetvényünk válogatott aranysárga fürtjeit október elején szüreteltük, egész fürtben préseltük, hordóban erjesztettük és finomseprőn érleltük 10 hónapig. Komplex bor, gazdag gyümölcsösséggel, határozott ásványossággal, visszafogott hordóhasználattal.