Gyártók

Akciós termékek

Információ

Lista rendezése gyártónként Caruso & Minini

A Szicília legnyugatibb partján, Marsala városának közelében található Caruso & Minini története egészen az 1800-as évek végéig nyúlik vissza, amikor Antonio Caruso megvásárolta a vállalatot, hogy szőlőt termeljen a közeli Marsala gyárak számára. A vállalat generációkon keresztül öröklődött, míg végül Nino Caruso úgy döntött, hogy az 1900-as évek közepén saját bort készít és palackoz. 2004-ben Stefano Caruso a lombardiai Mario Mininivel közösen elindította a mai pincészetet, amely olyan őshonos szicíliai fajtákból készít borokat, mint a Catarratto, a Nero d'Avola, a Frappato, az Inzolia és a Nerello Mascalese. Ma Stefano lánya, Giovanna szorosan együttműködik apjával, és vezeti ezt a történelmi borászatot.

A borászat jelenleg 120 hektárral büszkélkedhet 200-400 méteres tengerszint feletti magasságban, ebből 5 hektárt biogazdálkodással művelnek, és Giovanna Caruso BIO projektjének szenteltek. A tengertől 20 kilométerre fekvő területet az erős szelek hűsítik, mégis elég messze van tőlük ahhoz, hogy elkerüljék az esetleges károkat. A területet, amely évmilliókkal ezelőtt víz alatt volt, vízben és szerves anyagokban gazdag alluviális talaj jellemzi. A legjellegzetesebbek a helyi dialektusban cuti-nak nevezett nagy kövek. A puha labda nagyságú cuti nem csak a benne termesztett szőlőnek kölcsönöz egy határozott ásványosságot, hanem a nap hőjét is magába szívja, amelyet átad a szőlőnek, így a szőlő hamarabb érik, és a szüret olyan időpontban lehetséges, amikor a borok savtartalma magasabb lesz.

Bővebben
Mutat 1 - 1 / 1
Mutat 1 - 1 / 1