Címkék
Áts Károly Pincészet borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Az Áts Károly Családi Pincészetünket 2012-ben alapítottuk. Területeink Mád három meghatározó dűlőjében a Szent Tamás, Betsek és Suba dűlőkben találhatók. Családi Pincészetünket 2012-ben alapítottuk. Területeink Mád három meghatározó dűlőjében a Szent Tamás, Betsek és Suba dűlőkben találhatók. Tokaj-hegyaljai borvidéken belül a mádi területek mindig kiemelkedőek voltak. Az itt zajlott intenzív vulkanikus tevékenységnek köszönhetően a riolit, andezit, riolittufa mellett olyan egyedi kőzetek is keletkeztek, mint a zeolit, mely megalapozza a mádi borok egyedi karakterét. A komoly hozamkorlátozással művelt tőkék termését tarcali pincénkben dolgozzuk fel. Áts borok és pincészet.
Az ÁTS pincészet második cuvée-je, három fő tokaji fajta Furmint (60%), Sárgamuskotály (30%) Hárslevelű (10%) házasításából készült elegáns, déligyümölcsös karakterű, nemes, édes bor. Igazi desszertbor, melyet akár libamájhoz, akár desszertekhez is kínálhatunk. Fogyasztását 10-12 C°-on ajánljuk. Palackozva: 6402 db
Mád egyik meghatározó dűlőjéről, a Szent Tamásról, 50 évnél idősebb tőkékről, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült bor, melyben a Furmint jellegzetes karaktere mellett megjelenik a dűlőre jellemző ásványosság is. Füstölt halakhoz, vörös húsokhoz vagy önállóan fogyasztva ajánljuk, 10-12 C°-on. Alkoholtartalom (V/V) 12%
A mádi Szent Tamás és Betsek dűlőről származó, Furmintból készült, tartályos erjesztésű és fahordós érlelésű bor, friss, ropogós, gyümölcsös ízekkel. Halakhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz ajánlott, 10-12 C°-on fogyasztva.