Címkék
Imádjuk Hegyalja borait, és a világ izgalmas termőhelyeit. Rengeteget kóstolunk, de ha a sajátunk kerül palackba, akkor kemények az alapelvek: arra az eleganciára törekszünk, amit mi kedvelünk, ami képes megmutatni az itteni terroirt és a termőhelyeinkben rejlő potenciált. Nem lehet hangsúlyos a hordó, nem fűthet be az alkohol és nem billenhet a folyamatosan keresett egyensúly. Szóval a számunkra tökéletes arányokon dolgozunk.
Az első lépés a bennünk lévő közös akarat felismerése volt. Ez az a pont, ahol egymás erejét megsokszorozzuk, ahova diszharmónia esetén visszatérhetünk. Aztán felismertük, hogy miben különbözünk, és hogy ez a sokféleség hogyan erősíti a csapatunkat. A sokfélét pedig a közös ügy köré szervezni én kaptam feladatul a sorstól. Először a borvidékbe szerettünk bele a borokon keresztül. Aztán lett saját szőlőnk, és egyre több időt töltöttünk Mádon. Lett házunk, készítettek nekünk bort. Az első saját szüretünket a kényszer szülte, sem tudásunk, sem pedig a körülmények nem predesztinálták sikerre. Mégis az eredmény annyira önazonos lett, hogy végzetesen felismertük: csak a saját kezünk nyomát viselve készülhet el a bor, amit megálmodtunk. Ez indított el a borkészítés útján. Szeretünk alkotni. Tiszteljük a gyökereinket, de kimondjuk a saját igazságunkat. Megmutatjuk Tokajt, megmutatjuk Mádot, és megmutatjuk magunkat is a saját látásmódunkon keresztül. A bor számunkra a kommunikáció, önmagunk kreatív kifejezése.
Palackba zárt életvidámság, így vigyázz, kibontáskor téged is óhatatlanul megcsap egy kis boldogság!
Koncentrált, érett, botritiszben gazdag furmint, komplex, mély, ásványos és mézes illattal, a zempléni hordós érlelés finom tölgyével keretezve. A 179 gramm cukor édességét élénk, lime-os, szépen érett savak egyensúlyozzák. Jóízű, kortárs, tartalmas. Krémes, vastag korty, citromkrém, kis vajasság, telt, hosszú íz.
Édes, gyümölcsös illat szépen keretezve Tokaj vulkáni talajának ásványosságával. Nagyon kedves, nagyon friss illattal indul: érett alma, kis barack és grapefruit. A szájban kedves édes ízérzet és citrusos, ropogós savak egyensúlyoznak. A korty minden szakaszában más-más gyümölcs: egressel indul, utána finom lapos barack, érett piros alma, a lecsengésben...
Egyik legkedvesebb termőhelyünkről mindössze két 225 literes hordót töltöttünk meg többször válogatott furminttal. Illatában méz, vanília, érett sárgahúsú őszibarack és friss mangó. Feszes ásványosság, gyümölcsös savak, a szőlő tiszta íze. A 9 hónapos használt hordós érlelés kedves édességet, finom vaníliát ad hozzá. Citrusos, nyáresti, hosszú.
Elegáns, kristálytiszta, fajtajelleges édes bor 154 gramm természetes maradék cukorral, borvidékünk két áldása, a vulkáni talaj és a botritisz fűszereivel, az érlelésre használt zempléni és francia hordó kedvességével. Aranysárga színű, elegáns megjelenésű édes tokaji, modern, kristálytiszta és friss. Körte, zöld banán, finom akácméz az összetett és...
Bontás után ásványos, köves illattal indul, amely szépen tisztulva indul az egres, friss ananász irányába. Ropogós savak már a korty elején, azután ásványos-citrusos savszerkezet a hosszú korty végéig.
Klasszikus furmintnak indul a pohárban, visszafogott ásványosság, eső utáni bazalt. Utána grapefruit és őszibarack illata robban a pohárban. Kerek, kedves korty, kis természetes maradékcukor és vibráló tokaji savak szép egyensúlya. Behízelgő, tiszta, fehérhúsú gyümölcsökkel, almával és őszibarackkal, a végén friss nyári körtével, szájat mindenhol betöltő...