Címkék
Szőke Mátyás borok a Mátraaljai borvidékről. Mintegy 25 hektáron termesztenek főként Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Irsai Olivér Chardonnay, Zengő, Muscat Lunel, Kékfrankos és Cabernet szőlőfajtákat. Fehérborait irányított, hűtött erjesztéssel készíti, így a borvidék és a szőlőfajta illat-és zamatgazdagsága teljes pompával érvényesül boraiban.
A szőlőfeldolgozást és a teljes borászati technológiát a gyorsaság, kíméletesség és az igényesség jellemzi.
Az évi 150-200 ezer palackozott termék főként a borkereskedésekben és a vendéglátóiparban kerülnek értékesítésre.
Szőke Mátyás termelésének mennyiségét és minőségét is folyamatosan fejleszteni kívánja, mert hiszi, hogy következetes minőségi munkával a borvidék hagyománya és adottsága piaci sikerhez vezetnek.
A bor ugyanolyan illatos és gyümölcsös, mint amilyennek mindig is ismertük a nehéz év ellenére. Könnyű, jó savú, szőlőízű és frissítő.
Reduktív muskotály a Mátrából, intenzív, parfümös illat, hosszú utóíz jellemzi.
Gyöngyöstarján határában található déli fekvésű Paskom dűlő. A Mátrai borvidék ahol a nap és a hegy összeér napsütötte dombjain terem ez a dűlőszelektált tétel, melynek gyümölcsösen üde ízvilágát csodálatosan egészíti ki a nagy borok elegáns fűszere a barrique érlelés.