Címkék
Szőke Mátyás borok a Mátraaljai borvidékről. Mintegy 25 hektáron termesztenek főként Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Irsai Olivér Chardonnay, Zengő, Muscat Lunel, Kékfrankos és Cabernet szőlőfajtákat. Fehérborait irányított, hűtött erjesztéssel készíti, így a borvidék és a szőlőfajta illat-és zamatgazdagsága teljes pompával érvényesül boraiban.
A szőlőfeldolgozást és a teljes borászati technológiát a gyorsaság, kíméletesség és az igényesség jellemzi.
Az évi 150-200 ezer palackozott termék főként a borkereskedésekben és a vendéglátóiparban kerülnek értékesítésre.
Szőke Mátyás termelésének mennyiségét és minőségét is folyamatosan fejleszteni kívánja, mert hiszi, hogy következetes minőségi munkával a borvidék hagyománya és adottsága piaci sikerhez vezetnek.
Friss, ropogós, élénk 100% chardonnay virágos, citrusos aromákkal semmi túlzás. Szalmasárga színben megjelenő, hosszú lecsengésű száraz bor a Jenősarokról. Hűtött tartályban erjesztve és 12 hónapon át nagyhordóban érlelve. Szépen elkészített bor, minden a helyén.
Gyöngyöstarján határában található déli fekvésű Paskom dűlő. A Mátrai borvidék ahol a nap és a hegy összeér napsütötte dombjain terem ez a dűlőszelektált tétel, melynek gyümölcsösen üde ízvilágát csodálatosan egészíti ki a nagy borok elegáns fűszere a barrique érlelés.