Nincs beszállító
Mintegy 25 hektáron termesztenek főként Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Irsai Olivér Chardonnay, Zengő, Muscat Lunel, Kékfrankos és Cabernet szőlőfajtákat. Fehérborait irányított, hűtött erjesztéssel készíti, így a borvidék és a szőlőfajta illat-és zamatgazdagsága teljes pompával érvényesül boraiban.
A szőlőfeldolgozást és a teljes borászati technológiát a gyorsaság, kíméletesség és az igényesség jellemzi.
Az évi 150-200 ezer palackozott termék főként a borkereskedésekben és a vendéglátóiparban kerülnek értékesítésre.
Szőke Mátyás termelésének mennyiségét és minőségét is folyamatosan fejleszteni kívánja, mert hiszi, hogy következetes minőségi munkával a borvidék hagyománya és adottsága piaci sikerhez vezetnek.
Hajnalhegyen megszületett a szűzterület jól beérett gyümölcse a merlot. Különleges számunkra, mert első szüret eredménye, ami a kiváló alapanyagnak és a korszerű technológiának köszönhetően egy jól sikerült tétel lett. Mindene megvan, amire egy testes zamatos bornak szüksége van. A miénk, tőlünk az első, amire büszkék is vagyunk.
Friss, ropogós, élénk 100% chardonnay virágos, citrusos aromákkal semmi túlzás. Szalmasárga színben megjelenő, hosszú lecsengésű száraz bor a Jenősarokról. Hűtött tartályban erjesztve és 12 hónapon át nagyhordóban érlelve. Szépen elkészített bor, minden a helyén.
A bor ugyanolyan illatos és gyümölcsös, mint amilyennek mindig is ismertük a nehéz év ellenére. Könnyű, jó savú, szőlőízű és frissítő.
Reduktív muskotály a Mátrából, intenzív, parfümös illat, hosszú utóíz jellemzi.
Színe halványsárga aranyló fényekkel. Közepesen intenzív, kellemes illat, enyhén keserű mandulaízű lecsengés érezhető benne, ami a fajta sajátossága.
Nálunk a Hajnalhegyen talált otthonra és hogy a választott területen jól érzi magát a belőle készült bor bizonyítja. Üde savak, frissesség jellemzi.
Nektárium, Kékfrankos fűszerezve egy kis Portugieserrel. Igazi gyümölcskoktél a félédes vörösbor kedvelőinek, az érett meggy és cseresznye zamataival. Ez a fiatal cuvée mindössze néhány hónapig kapott fahordós érlelést, hogy üdeségét megőrizze.
Gyöngyöstarján határában található déli fekvésű Paskom dűlő. A Mátrai borvidék ahol a nap és a hegy összeér napsütötte dombjain terem ez a dűlőszelektált tétel, melynek gyümölcsösen üde ízvilágát csodálatosan egészíti ki a nagy borok elegáns fűszere a barrique érlelés.
A pincészet zászlósbora, egy nagy vörösbor barrique hordóban érlelve. Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc házasításából született. Jellemzője tüzes, rubinvörös szín, harmonikus ízvilág, mely barrique érleléssel teljesedik ki.