Címkék
1999-ben hobbiként kezdtem el borral foglalkozni, mert beleszerettem Budapest szőlőskertjének hangulatába, Etyek romantikájába. A kezdeti négyhordós termelés pár év elteltével egy életformává alakult – mára a több hektárosra bővült szőlőterületen 22000 palack bort készítünk évente. Az egyszemélyes vállalkozásból családi birtokká váltunk: feleségem, testvérem és fiam személyében olyan társakra leltem, akik mindig mellettem állnak ebben a szenvedélyemben.
Mi azonban nem csak a birtokban gondolkodunk, számunkra Etyek, a borvidék és a magyar bor legalább annyira fontos.
Hálás és szerencsés vagyok, hogy belevághattam ebbe az életre szóló játékba, ami reményeim szerint generációkon át tart. Ma már egy egész csapat dolgozik azon, hogy birtokunkon keresztül Önök is belekóstolhassanak a jó borba, Etyek ízeibe, a vidék romantikájába.
Szeretettel várjuk a Rókusfalvy Birtokon!
Rókusfalvy Pál
Illatos, ásványos ízvilág. Tartályos és hordós tételek egalizálásából készült.
Október eleji szüret 21 mustfokkal, 24 órás áztatás, majd préselést követően 25 hl es és 10 hl es tartályokban fajélesztő használatával erjedt. Jellegzetes etyeki illatok dominálnak.