Akciós termékek

Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Feind Borház

A borház Feind Lajos és Feind Péter nevével fémjelezhető. Csaknem másfél tucat szőlőfajtával foglalkozunk, mindegyik fajta önmagában is kihívás, mindegyik másféle kreativitást és odafigyelést igényel. Az évjáratok sajátossága, hogy egy-egy fajtát megáldanak, kiemelnek a többi közül. Ehhez persze kell a kiváló szüreti időpont, megfelelő technika, technológia és 

100 hektár szőlőterületből 70 hektár Balatonfőkajáron és 30 hektár Balatonvilágoson található. Több mint 20 fajtával dolgozunk, melynek 65%-a fehér, 35%-a kékszőlő. Ennek kb. 10%-ból készítünk rosét. Több, mint 5.000 tőke van egy hektár területen. Feind Péter  külföldön szerzett tapasztalataival is igyekszik öregbíteni a borház hírnevét. Legnagyobb sikert 2010-ben a Vinagórán értük el, ahol 5 benevezett borból 4 aranyérmet hoztunk el.


A borház Feind Lajos és Feind Péter nevével fémjelezhető. Csaknem másfél tucat szőlőfajtával foglalkozunk, mindegyik fajta önmagában is kihívás, mindegyik másféle kreativitást és odafigyelést igényel. Az évjáratok sajátossága, hogy egy-egy fajtát megáldanak, kiemelnek a többi közül. Ehhez persze kell a kiváló szüreti időpont, megfelelő technika, technológia és szakmai felkészültség. Mintegy 100 hektárnyi területen gazdálkodnak és több mint 20 féle bort készítenek. Balatonfőkajári Öreghegyen 70 hektár, itt löszös, köves, agyagos heterogén talaj jellemzi, Balatonvilágoson 30 hektár szőlő, itt pedig humuszos barna erdőtalaj található. Boraiknak értékét adja a tiszta fajtajelleg, friss gyümölcsösség, a barique hordóban érlelt testes vörös boraiknak pedig finom tanninstruktúrával és komplex ízvilággal rendelkeznek. Legnagyobb nemzetközi sikereinket két zászlós vörösborunkkal a Cabernet Franc-al és Shiraz-al értük el.

Bővebben
Mutat 1 - 7 / 7
Mutat 1 - 7 / 7