Címkék
Albert Doulet a dél-francia Limoux (ejtsd: limu) régió pezsgő történelmének egyik úttörője.
A borászati legendárium szerint a pezsgő őse egyértelműen Limoux-ból származik. A régiónak évszázados tradíciója van pezsgőkészítésben.
Albert Doulet a dél-francia Limoux (ejtsd: limu) régió pezsgő történelmének egyik úttörője.
A borászati legendárium szerint a pezsgő őse egyértelműen Limoux-ból származik. A régiónak évszázados tradíciója van pezsgőkészítésben.
A szenvedélynek mindig van kezdete. A Doulet történet Epernay-ben kezdődött 1895-ben. Albert a Champagne régióban kezdte meg első kísérleteit, első házasításait, és első sikereit is itt aratta. Valójában az első cuvée-jével csábította el a család dédanyját is. Micsoda Casanova! Albert Doulet által megszületik tehát az első „buborék” a család történetében, a Champagne régióban, amely egyúttal a család limoux-i pezsgőjének előfutára is. Buborékokból buborékokba, nemzedékről nemzedékre finomodtak a családi módszerek. Folyamatos utazások után a család a dél-francia Carcassonne-tól nem messze telepedett le, hogy megszülethessen az ő krémes Crémant de Limoux-juk; a történelem, az ízek és a szenvedély pazar balettje, az örökség amit ma a nagyra becsült Albert Doulet a családra hagyott. Gyermekeik aztán kezükbe vették a fáklyát, és továbbra is úgy vigyáztak a szőlőre, mint a szemük fényére. Aztán idővel, az 1980-as évek közepén unokájuk a nem messze található Limoux-ba költözött és a családi receptet tovább fejlesztve tökéletesítette a buborékokat Dél-Franciaországban. Egy másik stílus alakult ki ezzel és egy újabb generáció kezében öröklődött tovább a családi hagyomány. Marie gyakorlatilag kifényesítette a családi ékszert, a Crémant-t és a Blanquette (ejtsd: blankett) de Limoux-t. Ma Marie három fia, Albert Doulet ükunokái folytatják a családi buborék kalandját, és ki tudja, talán a saját gyerekeik is beleesnek kicsit úgy, mint őseik.
Könnyen érthető, alapvetően frissítően gyümölcsös pezsgő, az érlelésből származó élesztős jegyekkel szépen kiegészítve. Finom apró krémes buborékok jellemzik, kedves savakkal és élvezetes ízvilággal.