Címkék
Fahordós tétel. Mogyorós, virágos, barackos, fűszeres, citrusos, finoman ásványos. Lendületes és vibráló.
A vénhegyi ezerjót (organikus terület) szeptember végén szüretelték. Kíméletes préselést követen a mustot a pincében egy éjszakán át ülepitették, majd Légli Attila amforáiba fejtették és érlelték. Spontán erjesztés és érlelés, finom seprő kevergetés mellett. Friss, gyümölcsös, kis krémesség a kortyban.
A már megszokott Chardonnay-Szürkebarát-Ezerjó házasításából született. Organikus művelésű móri területekről, spontán erjesztve, majd novemberben házasítva és érlelve 5 hektós hordókban 5 hónapig. Igazi ízorgia, krémes, fűszeres, almás, citrusokkal kiegészülve, hosszas lecsengéssel.
A Kő-Papír-Olló trilógia móri olaszrizlingje, az Olló. Ahogy az olló két szára is mutatja 50%-ban 225L-es magyar tölgyfa hordóban és 50%-ban acél tartályban spontán erjesztettem, majd 3 hónapig érleltem. Fűszeresség, kedvesség, bujaság a palackban. 5 g maradék cukor teszi még szerethetőbbé. Nagyon kis tétel, összesen 743 palack készült belőle.
A legszebb fürtöket kézzel szüreteltük, válogattuk. 500L-es magyar tölgyfa hordóban (50%) és acél tartályban (50%) spontán erjedt és 5 hónapig érlelődött. Illatában citrusok, főleg a grapefruit, a lime és lichi dominál. Gazdagság és frissesség, szép savgerinc egyszerre jellemzi!