Akciós termékek

Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Zombory Pince

Zombory borok Tokaj-hegyaljai borvidékről. a A Zombory Pince szőlő területei a Tokaj-hegyalja borvidék Rátka melletti,  Zemplén hegyek déli lejtőin fekszenek.  Ezeken a vulkánikus eredetű riolittufa és lösz talajú dűlőkön a napos párás őszi napokon alakul ki az ideális mikroklíma, amely teszi lehetővé az érett szőlőfürtök aszúsodását. Mád és Tállya közt fekszik Rátka, ahol a faluvégén, a Fenyves utca 28 alatt van a pincénk és feldolgozó üzemünk. Ez egy tipikusan környékbeli népi építészetű nyári konyhás parasztház, amelyet átalakítottunk az új funkciójának megfelelően. A hátsó kertben van a lejárat a szintén felújított és kibővített tufakőbe vájt pincébe. 

A Zombory Pince szőlő területei a Tokaj-hegyalja borvidék Rátka melletti,  Zemplén hegyek déli lejtőin fekszenek.  Ezeken a vulkánikus eredetű riolittufa és lösz talajú dűlőkön a napos párás őszi napokon alakul ki az ideális mikroklíma, amely teszi lehetővé az érett szőlőfürtök aszúsodását. Mád és Tállya közt fekszik Rátka, ahol a faluvégén, a Fenyves utca 28 alatt van a pincénk és feldolgozó üzemünk. Ez egy tipikusan környékbeli népi építészetű nyári konyhás parasztház, amelyet átalakítottunk az új funkciójának megfelelően. A hátsó kertben van a lejárat a szintén felújított és kibővített tufakőbe vájt pincébe.


Még a XVIII. században a Zombory családnak szőlőbirtokai voltak a Mecsekben, a dél-magyarországi hegyekben.  Őfelsége, Mária Terézia osztrák császárné 1741-ben földeket és nemességet adott, amiért merészen részt vettek a törökök kiűzésében a középkori Szigetvár és Pécs városából. Ahogy a tokaji boraink címkéin látható címerünket, úgy első szőlőültetvényeinket is a császárné adományozta a családnak.


A kezdetek nehezek voltak. Megértés hiánya és bizalmatlanság, miközben Magyarország még szegény ország volt, és az emberek nem engedhették meg maguknak, hogy drága borokat vásároljanak. Csak az export menthetett meg minket.


Ez 2007-re volt, amikor elértük az első nagy sikert. De az aszúbornak legalább 4 évet kellett várnia a sötétben, mire a polcokra került. Így 2011-ben kezdtük el egyik díjat a másik után elnyerni: Budapest, Bordeaux, London... Azóta több Decanter-érem, arany, ezüst és bronz díszíti aszúborainkat.


Tokaji főborászaink, korábban Árvay János, ma Dorogi István (fényképen) szakértő szemei alatt fejlesztjük termékpalettánkat, hogy minél szélesebb körben elérjük a borkedvelőket. Az új borkóstolási trendek arra ösztönöznek bennünket, hogy Tokaj napsütötte lankáin érlelt legjobb szőlőinkből, a Furmintból, a Hárslevelűből és a Sárgamuskotályból friss, gyümölcsös reduktív borokat készítsünk.


Minden egyes borunkkal, amelyet mindig kis mennyiségben készítünk, igazán odafigyelünk arra, hogy mit kapjon minden egyes palackban, hogy bármilyen borról legyen is szó, csak a legjobbat nyújtsuk. Egy nagyon egyszerű okból: nem tudunk versenyezni a nagy nemzetközi pincészetekkel, amelyek hatalmas termékeket állítanak elő. Csak addig tudunk létezni, amíg képesek vagyunk kiemelkedő minőséget nyújtani. Éppen ezért soha nem fogunk Önnek 3, 4 vagy 5 puttonyos aszút eladni: tőlünk csak 6 puttonyost kaphat.


Ugyanezt a filozófiát testesíti meg TREZ Wines, a mi butik borászatunk Argentínában, abban az országban, ahol szüleink közel 70 évvel ezelőtt menedéket találtak, elmenekülve a kommunista diktatúra elől, amely elnyelte hazájukat.

Bővebben
Mutat 1 - 4 / 4
Mutat 1 - 4 / 4