Címkék
Hat generáció óta független családi vállalkozás, akik főleg pezsgőkészítéssel foglalkoznak. Három eredetvédett minőséget készítenek: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux és Blanquette Méthode Ancestrale.
Borvidék: Toszkána
Fontosabb birtokok: Tignanello (127 ha), Peppoli (50 ha), Badia a Passignano (65 ha ), Guado al Tasso (320 ha), Pian delle Vigne (65 ha ), Castello della Sala (Umbria) (170 ha)
Jellemző szőlőfajták: sangiovese, cabernet sauvignon, merlot, syrah, vermentino
Borkészítés: „Bort készíteni annyi, mint örök párbeszédet folytatni a Teremtővel a természettel.” – Antinori márki
Honlap: http://www.antinori.it/
Családi Pincészetünket 2012-ben alapítottuk. Területeink Mád három meghatározó dűlőjében a Szent Tamás, Betsek és Suba dűlőkben találhatók.
Mindig is borász szerettem volna lenni: Gyöngyössolymoson, a Mátra kiváló, déli fekvésű dűlőiben 2001 óta készítem boraimat. Még iskolába jártam, mikor fajta- és dűlőkísérleteimet elkezdtem: ezek eredményeként jött létre - évekkel később - a hat fajtából álló borcsaládom.
Hiszem, hogy boraim hűen tükrözik a mátrai borvidék különleges, sokszínű stílusvilágát.
Óriási szakmai és emberei elismerésnek tekintem, hogy 2016-ban - az első mátrai borászként - a JUNIBOR - Fiatal borászok egyesület tagjai közé választott. 2017-től pedig a Gyöngyös - Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnökségi tagja lettem.
A pincészetet 2005-ben alapította Balassa István borász. A 8,7 hektáros terület 10 dűlőjén 23 parcella helyezkedik el Tokaj, Tarcal és Mád környékén.
A Mouton Rothschild egyike az öt Bordeaux Premier Cru Classé birtoknak, annak a szűk elitnek, amit a borkészítés csúcsának lehet tekinteni. Baron Philippe de Rothschild 1930-ban hozta létre a Mouton Cadet-t, amely mind a mai napig az egyik legsikeresebb Bordeaux-i bor, és amelyből évente 12 millió palackot értékesítenek világszerte. Bordeaux-n kívül Dél-Franciaországban, Chilében és Kaliforniában is vannak birtokaik.