Címkék
Pince területe: 500 négyzetméter
Első töltésű új fahordók: 50 db
Másod-harmad töltésű régi tölgyfahordó: 250 db
Hordók fajtája: Európai Kádárok, Ézsiás
„Tüzes Borok, Vulkáni Ízek”
A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását. Borbély Gyula és Gabriella 1981-ben telepítették el első közös ültetvényüket egy nászajándékba kapott régi családi területen, Badacsonytomajon...
A Nardin család 1922 óta foglalkozik szőlő termesztéssel, bor és pezsgő készítéssel Prosecco vidékén. Sergio Nardin, a jelenlegi tulajdonos, második generációs borász, fiaival Pietroval és Paoloval vezetik a borászatot. Valdobbiadene düllőiben találhatóak a birtok legjobb területei, de rendelkeznek ültetvényekkel Treviso vidékén is.
Borvidék: Prosecco
Birtokméret: 4,5 ha
Jellemző szőlőfajta: glera
Borkészítés: Első, és második erjedés acéltartályokban zajlik (méthode charmat). Cél a gyümölcs frissességének megőrzése.
A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klári mama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. Feri 2013 júliusától a Balatonboglári Hegyközség elnöki tisztjét is betölti...
Édesapám, Bukolyi László, egykor hobbiból kezdett a szőlőtermesztésbe és a borkészítésbe. A hobbi később főtevékenységgé vált, amit maximális odaadás és a tökéletességre való törekvés jellemzett. Tősgyökeres egriként sosem állt távol tőle a bor, de maga sem gondolta volna...
Compañía Vinícola del Norte de España (Északi Spanyol Borászat) 1879-ben alapította két testvér Rioja fővárosának tartott Haro-ban. 140 év után a család ötödik generációja birtokolja.
A bellussera egy hagyományos művelési mód az olaszországi Veneto tartományban, amelyet a 19. században fedeztek fel a Bellussi testvérek. Az egyedi rendszert azért alakították ki, hogy a tőkék leküzdjék a peronoszpórát. Szerves része a régió borkészítési kultúrájának, de mivel az ilyen terület kizárólag kézzel művelhető, költséges a fenntartása, így általában más művelési rendszert választanak a termelők.
A Ca’ di Rajo pincészet viszont fontosnak tartja e hagyományt és modern technológiákkal ötvözve készíti proseccoit.
A Szicília legnyugatibb partján, Marsala városának közelében található Caruso & Minini története egészen az 1800-as évek végéig nyúlik vissza, amikor Antonio Caruso megvásárolta a vállalatot, hogy szőlőt termeljen a közeli Marsala gyárak számára. A vállalat generációkon keresztül öröklődött, míg végül Nino Caruso úgy döntött, hogy az 1900-as évek közepén saját bort készít és palackoz. 2004-ben Stefano Caruso a lombardiai Mario Mininivel közösen elindította a mai pincészetet, amely olyan őshonos szicíliai fajtákból készít borokat, mint a Catarratto, a Nero d'Avola, a Frappato, az Inzolia és a Nerello Mascalese. Ma Stefano lánya, Giovanna szorosan együttműködik apjával, és vezeti ezt a történelmi borászatot.
A Casas de Hualdo fiatal, progresszív termelő, kizárólag a minőséget szem előtt tartó új generáció egyik legkiemelkedőbb tagja. Négy fajtával gazdálkodnak a Tajo hordalékmedencéjében (Kasztília-La Mancha autonóm körzetben, Toledo tartományban).