Címkék
A több generációra visszanyúló családi vállalkozásunk a Somló dél-keleti oldalán, az Apátság-dűlőben található. Pincészetünk összességében 9 hektáron gazdálkodik mely területen olaszrizlink, juhfark és hárslevelű szőlővel van betelepítve.
A borok klasszikus, tradicionális eljárással készülnek: hozamkorlátozással, fahordós erjesztéssel és érleléssel. A borászat 30 000 liter fahordós kapacitással rendelkezik. A borok 1-2-3 évig érlelődnek a pincében, s csak ezután kerülnek lepalackozásra. Ennek és a jelentős hozamkorlátozásnak köszönhetően boraink tipikus somlai, gazdag mineralitású borokként kerülnek forgalomba.
A híres Apátság-dűlő szűz termése, 100% Juhfark. 1000 literes akácfa hordóban spontán érlelve és erjesztve, majd palackozáskor széndioxiddal dúsítva. Enyhén ásványos, erőteljes pezsgésű, grépfrútos, zöld almás, citrusos, sok-sok érett, lédús trópusi gyümölccsel.
Vulkanikus bor, spontán erjesztve fahordóban érlelve. Tradicionális somlói. Aranysárga szín, aszalt gyümölcsök, sósság. Mély és koncentrált. Klasszik somlói stílus, mineralitással, fehérhúsú gyümölcsökkel.
Savai tökéletesen összeértek. Csonthéjasra emlékeztető illat, sós, minerális ásványos ízek mellett karakteres diós jegyek is felfedezhetők, és fantasztikus a lecsengése. Nagy bor!