Címkék
Szepsy borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. Birtok: A Szepsy pincészet jelenleg 52 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik 6 település 22 dűlőjében, Mád központtal. Termék: Ennyi szőlőterületről évente átlagosan 38000 palack szárazbor, 7000 palack aszú és 12000 szamorodni típusú fehérbor készül. Talaj: A dűlők talaja főként zeolitban, kvarcban és agyagásványokban gazdag, mállott vulkáni riolittufa, amely hőforrásokban átásványosodott, még porózusabbá vált, a gyökerek nagyon mélyre tudnak benne lehatolni a leszivárgó csapadék vizet követve. Klíma: A klímára jellemző a forró nyár, hosszú ősz, hűvös tél, az átlagos éves csapadékmennyiség pedig 550mm.
6 puttonyos aszúnak megfelelő maradék cukorral készült, de mégsem nehéz sőt egy könnyed szamorodni. Nagyon szép sav cukor egyensúly.
A Tállyai dűlők egyike 50 éves tőkékkel. Elsőre is látszik a különbség egy mádi borhoz képest, picit illatosabb és lazább. Ízben finom gyümölcsösség és szerkezet, zamatos, vibráló savakkal. Gazdag és elegáns.
206 gramm maradék cukor és 8,5 gramm sav finom egyensúlya. A nagy aszúk jellemzőivel rendelkező gazdag, elegáns és hihetetlenül hosszú utóízű bor.
Fiatalos, halványsárgás szín. Illata lassan nyílik. Ízben kiteljesedik, komoly szerkezet és ásványosság. Csúcs furmint!