Címkék
Olyan borokat készítünk, melyek a szőlőfajta jellegzetességei mellett, hitelesen mutatják be a Káli-vidék sajátos, minerális ízvilágát. Kezdetben nem volt sok mindenünk, de volt egy ötletünk. Egy olyan borászatot szerettünk volna kialakítani, amely megidézi a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözi a termőhelyek egyedi karakterét. Az ötlet 2009-ben kezdett el konkrét formát ölteni. Első évjáratunk rögtön nagyon jól sikerült, ami megerősített és következetes folytatásra ösztönzött.
Tevékenységünk alapja az alázat és a rengeteg kézzel végzett munka. Természetes egyszerűségre, eredetiségre és minőségre törekszünk. Elhivatottságunk és jobbító szándékunk töretlen. Mindennapjainkat a tanulás öröme és a kihívás izgalma határozza meg.
Szőlőink java a természetvédelem alatt álló, vulkanikus eredetű tanúhegyek lejtőiről származik. A szőlőtermő dűlőkön bazaltmálladékkal kevert vályogos talajokat és barna erdőtalajokat találunk. A köves, tufás talaj szerkezete dúskál ásványokban és ősmaradványokban. A körzetben kétezer éve nagyjából minden a bor körül forog. A borvidék hírnevét évszázadokon át királyi és egyházi birtokok, főúri szőlők és kisnemesi szőlőbirtokok gyarapították. A környék minőségi borait az Árpád-házi királyoktól kezdve, az Esterházy család hercegjein túl, a Veszprémi Püspökség is kultiválta.
“Tökéletes élmény eggyé válni azzal, amit csinálunk.”
SZABÓ GYULA, BORÁSZ
Kiváló hordó illata, fehér gyümölcsök és finom mandula. Kerekebb tónus, ám savai gazdagok, hosszúak.
100% olaszrizling, finom hordós jegyekkel, virágokkal, rezedával az illatában. Szép gömbölyű savak, enyhe keserűmandula, hosszú utóíz.
Kékfrankos és Pinot noir házasítása. Gyümölcsös, kicsit minerális illat, mely tulajdonságok ízében is jelen vannak. Picit fanyar de jól iható rosé.