Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Káli Kövek

Olyan borokat készítünk, melyek a szőlőfajta jellegzetességei mellett, hitelesen mutatják be a Káli-vidék sajátos, minerális ízvilágát. Kezdetben nem volt sok mindenünk, de volt egy ötletünk. Egy olyan borászatot szerettünk volna kialakítani, amely megidézi a hely szellemét és jól felismerhetően tükrözi a termőhelyek egyedi karakterét. Az ötlet 2009-ben kezdett el konkrét formát ölteni. Első évjáratunk rögtön nagyon jól sikerült, ami megerősített és következetes folytatásra ösztönzött.

Tevékenységünk alapja az alázat és a rengeteg kézzel végzett munka. Természetes egyszerűségre, eredetiségre és minőségre törekszünk. Elhivatottságunk és jobbító szándékunk töretlen. Mindennapjainkat a tanulás öröme és a kihívás izgalma határozza meg.

Szőlőink java a természetvédelem alatt álló, vulkanikus eredetű tanúhegyek lejtőiről származik. A szőlőtermő dűlőkön bazaltmálladékkal kevert vályogos talajokat és barna erdőtalajokat találunk. A köves, tufás talaj szerkezete dúskál ásványokban és ősmaradványokban. A körzetben kétezer éve nagyjából minden a bor körül forog. A borvidék hírnevét évszázadokon át királyi és egyházi birtokok, főúri szőlők és kisnemesi szőlőbirtokok gyarapították. A környék minőségi borait az Árpád-házi királyoktól kezdve, az Esterházy család hercegjein túl, a Veszprémi Püspökség is kultiválta.

“Tökéletes élmény eggyé válni azzal, amit csinálunk.” 

SZABÓ GYULA, BORÁSZ

Mutat 1 - 2 / 2
Mutat 1 - 2 / 2