Címkék
Patricius Borház borok a Tokaj-hegyaljai borvidékről. A tokaji borvidéken található Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett borászati elhivatottsága hívta életre. Tulajdonosai Kékessy Dezső és lánya, Kékessy Katinka.
A család felmenői apai és anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Mátraalján és Tokaj-Hegyalján. Tokaj-Hegyalján az anyai felmenők, az Okolicsányiak Tokajban, Szegiben és Szőlőskén rendelkeztek ültetvényekkel és mindemellett jelentős köztisztségeket - alispán, országgyűlési képviselő - töltöttek be. Bodrogkisfaludon, a Várhegy – dűlőben épült fel a borház, az egykori uradalmi présház átalakításával. Volt ez az épület a Wolkenstein grófok, a Falkenheim grófok, a jezsuiták, a Rákócziak, a Széchenyi - Falkensteinek és a Hohenlohek tulajdona is. Bár mindig csak egyszerű szőlőfeldolgozóként üzemelt, az 1867-ben megjelent Tokaj – Hegyaljai Albumban már szerepel.
Ennek a meglévő épületnek a megtartásával egy új, korszerű birtokközpont épült.
A késői novemberi szüret során gondos válogatással olyan fürtöket szüreteltünk, melyek a túlérett szemek mellett részben aszúsodott szemeket is tartalmaztak. A finom fahordós érlelés után a bor elegánsan hordozza a késői szüretelésű szőlő ízeit. 10 12 oC ra hűtve desszertek, gyümölcssaláták és kék sajtok jó kísérője.