Címkék
Egyedi erjesztési eljárás, hagyományos ízvilág! Éld át újra az önfeledt borozás élményét aggodalom és kellemetlenségek nélkül! Hisztaminszegény kínálatunk nem csak a hisztaminérzékenyek számára, de azoknak is kitűnő választás, akik borfogyasztás után gyakran tapasztalnak különféle panaszokat, mint légúti panaszok (orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés), bőrtünetek (kiütés, kipirosodás, viszketés), fejfájás, emésztési panaszok vagy gyomorégés. Sőt, ezekkel a borokkal még a másnaposságra is kisebb az esélyed!
Jelenleg 12 hektár termő szőlőterületen gazdálkodunk.
A legtöbb területünk a csodálatos balatoni panorámával rendelkező Les-hegyen van. Ebben az igazán különleges borokat adó dűlőben van a birtokunk központja.
Állítólag onnan kapta a nevét, hogy régen éles szemű fiatalok innen lesték a Balaton vizét, hogy merre érdemes halászni. Más öregek azt mondják, hogy ez a Balaton Szaharája, mert a speciális domborzati viszonyok miatt konkrétan itt esik a legkevesebb csapadék a Balaton körül. Valóban tapasztaljuk, hogy igen száraz, forró, mediterrán klímája van, ahol a gránátalma, füge, rozmaring is nagyon jól érzi magát. Ráadásul rendkívül meszes, köves talaj található itt, igazi szőlőnek és mandulának teremtett terület. Les-hegyen három település osztozik: Balatonudvari, Dörgicse és Balatonakali.
A birtokunk egy kisebb, de igen kiváló 2 hektáros darabja pedig Balatonfüreden, a Vörösmál – dűlőben található.
Egyedi erjesztési eljárás, hagyományos ízvilág! Éld át újra az önfeledt borozás élményét aggodalom és kellemetlenségek nélkül! Hisztaminszegény kínálatunk nem csak a hisztaminérzékenyek számára, de azoknak is kitűnő választás, akik borfogyasztás után gyakran tapasztalnak különféle panaszokat, mint légúti panaszok (orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés), bőrtünetek (kiütés, kipirosodás, viszketés), fejfájás, emésztési panaszok vagy gyomorégés. Sőt, ezekkel a borokkal még a másnaposságra is kisebb az esélyed!
Hisztamin minden élő szervezetben van. Az emberi szervezetben fontos ingerületátvivő szerepe van, részt vesz az allergiás reakciókban és az immunrendszer működésében.
A borban a hisztamint az élesztő baktériumok termelik. A legtöbb borászattal ellentétben, mi spontán erjesztéssel állítjuk elő a borainkat. Ez azt jelenti, hogy mi nem használunk fajélesztő baktériumokat, amelyek szinte mind termelnek hisztamint. A pincénkben a természet úgy alakította, hogy egy speciális élesztő kultúra van, amely az erre érzékenyek nagy szerencséjére nem termel hisztamint.
100% Kékfrankos Kékfrankos rozénkat egyfajta stílusgyakorlatként minden évben spontán erjesztéssel készítjük. Illatában és ízében a málnás joghurtos jegyek mellett pirosbogyós gyümölcsök kavalkádja. A hozzáadott széndioxiddal remek nyári hűsítő!
Spontán erjesztettük ezt is, mert érdekelt minket a végeredmény, ami - szerintünk - több, mint meggyőző lett. Illatos, ropogós, friss: igazi Irsai Olivér. Egy spontán ötlet, ami bevált! Ez a bor alacsony hisztamintartalmú, ezért hisztaminérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Szerencsére az élet mindig lehetőséget ad, hogy örülni tudjunk valaminek. Ez lehet egy jeles esemény, egy siker vagy baráti összejövetel. Ilyenkor egy kis buborék a hétköznapokat is ünneppé varázsolhatja! Irsai Gyöngyözőborunk az élet öröme - palackba zárva! Ez a bor alacsony hisztamintartalmú, ezért hisztaminérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Legfrissebb Rajnai rizlingünk összetéveszthetetlenül hozza a klasszikus stílusjegyeket. Kifinomult illat, vibráló savak, kevés maradék cukor, hosszú lecsengés. Tipikus Skrabski Rajnai.