Megtekintett termékek
Larios 12 egy kiváló minőségű spanyol...
Címkék
A Béla Borászat 1991 óta működik családi vállalkozásban Imrehegyen. A Borászatot Béla Zoltán vezeti, melyet a szülei indítottak útnak és a mai napig a család tagjai dolgoznak a vállalkozásban a feldolgozás és a kereskedelem területén egyaránt. A kunsági borvidék ezen részén borainkat kizárólag saját szőlőtermésből készítjük megújult, modern üzemünkben, mely 2012-ben került átadásra.
A pince balatonszőlősi termőterülete eléri a 10 hektárt. Tulajdonosai Fodor Béla és Fodor András, akik egyben a Gellavilla szőlejének művelésében és borainak készítésében is közreműködnek. A könnyed és általában jól iható, trendi megjelenésű borok jó kezdést biztosítanak a borral ismerkedők számára.
70 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodunk. Területeink a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Kopár-dűlő, Jammertál, Fekete-hegy, Ördögárok),A borászatunk 1996 és 2003 között modern feldolgozót épített, amely megfelel az Európai Unió által támasztott követelményrendszernek.
Alejandro Bulgheroni és felesége álma volt, hogy létrehozzák a legemblematikusabb modern pincészetet, ahol a borok komoly mondanivalóval rendelkeznek és a terroir legszebb arcát mutatják.
Argentína legidősebb borászata 2011-ben ünnepelte fennállásának 180. évfordulóját. Feltehetőleg Salta régió akkori spanyol kormányzója, Nicolás Severo de Isasmendi y Echalar alapította.
Az első, még a phylloxera előtti időkből származó francia Malbec és Cabernet Sauvignon tőkéket az 1850-es években telepítették. Ezekből a telepítésekből három dűlőben, összesen 12 hektáron a mai napig szüretelnek szőlőt, amit felhasználnak a borok készítéséhez. Donald és Ursula Hess 2001-ben vásárolta meg a napjainkra 140 hektárra bővült birtokot. A legmodernebb technológiai eszközökkel újították fel a borászatot. A szőlőültetvények egyedülálló tengerszint feletti magasságban, 2300-3111 méter között találhatóak, távol a városok zajától, közel a naphoz.
A pincészet Argentína, Mendoza tartományában található, Uco völgyben. 1200 méteren, a 49 hektáros ültevény középén helyezkedik el. Az elrendezése két célt szolgál: a tökéles borkészítést és a praktikumot. A kialakítása a két szárnyra felosztott pincének két-két szinten található. Egyik szinten a feldolgozás és a fermentálás zajlik az alsó szinten az érlelés. A pince 10 méterrel a felszín alatt helyezkedik el, állandó 12°C hőmérsékletű.