Címkék
A pince balatonszőlősi termőterülete eléri a 10 hektárt. Tulajdonosai Fodor Béla és Fodor András, akik egyben a Gellavilla szőlejének művelésében és borainak készítésében is közreműködnek. A könnyed és általában jól iható, trendi megjelenésű borok jó kezdést biztosítanak a borral ismerkedők számára.
70 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodunk. Területeink a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Kopár-dűlő, Jammertál, Fekete-hegy, Ördögárok),A borászatunk 1996 és 2003 között modern feldolgozót épített, amely megfelel az Európai Unió által támasztott követelményrendszernek.
Alejandro Bulgheroni és felesége álma volt, hogy létrehozzák a legemblematikusabb modern pincészetet, ahol a borok komoly mondanivalóval rendelkeznek és a terroir legszebb arcát mutatják.
Argentína legidősebb borászata 2011-ben ünnepelte fennállásának 180. évfordulóját. Feltehetőleg Salta régió akkori spanyol kormányzója, Nicolás Severo de Isasmendi y Echalar alapította.
Az első, még a phylloxera előtti időkből származó francia Malbec és Cabernet Sauvignon tőkéket az 1850-es években telepítették. Ezekből a telepítésekből három dűlőben, összesen 12 hektáron a mai napig szüretelnek szőlőt, amit felhasználnak a borok készítéséhez. Donald és Ursula Hess 2001-ben vásárolta meg a napjainkra 140 hektárra bővült birtokot. A legmodernebb technológiai eszközökkel újították fel a borászatot. A szőlőültetvények egyedülálló tengerszint feletti magasságban, 2300-3111 méter között találhatóak, távol a városok zajától, közel a naphoz.
A pincészet Argentína, Mendoza tartományában található, Uco völgyben. 1200 méteren, a 49 hektáros ültevény középén helyezkedik el. Az elrendezése két célt szolgál: a tökéles borkészítést és a praktikumot. A kialakítása a két szárnyra felosztott pincének két-két szinten található. Egyik szinten a feldolgozás és a fermentálás zajlik az alsó szinten az érlelés. A pince 10 méterrel a felszín alatt helyezkedik el, állandó 12°C hőmérsékletű.
A technológiát az határozza meg, hogy milyen eszményt, borképet, stílust kíván követni a pincészet, mit tart olyan szakmai értéknek, ami egyszersmind piacos, illetve alkalmazkodik a piac elvárásaihoz és változásaihoz. Ezek az ízirányok, kategóriák és célok szabták meg, milyen tartályparkot épített ki a pincészet. A rozék és fehérek egyszerű hűthető-fűthető acéltartályokban erjednek ezeknél a boroknál a temperálhatóság a legfontosabb szempont, ugyanis, mint ez tudvalévő, ebben a borkategóriában a frissesség, illatosság és gyümölcsösség csak alacsony hőmérsékleten végigvezetett erjesztéssel őrizhető meg. A Bodri Pincészetnél e folyamatot nemcsak, hogy számítógép vezérli, de a borminőség kontrollja érdekében az eredendően műszaki végzettséggel rendelkező, a borászkodást tehát nemcsak borász-szemmel néző fiatal borászati vezető, Bősz Adrián javaslatára bevezették a temperálás internetes kontrollját is. Ezt az egész erjesztési processzus internetes irányítása fogja követni, így egyebek között a Taucher-csömöszölő mechanikájának illetve az áztatószivattyúknak a programozása is fejlesztés alatt áll, ahogy a vörösbor törkölykalapját lazító szerkentyű automatikájának vezérlése is.
Pince területe: 500 négyzetméter
Első töltésű új fahordók: 50 db
Másod-harmad töltésű régi tölgyfahordó: 250 db
Hordók fajtája: Európai Kádárok, Ézsiás
„Tüzes Borok, Vulkáni Ízek”
A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását. Borbély Gyula és Gabriella 1981-ben telepítették el első közös ültetvényüket egy nászajándékba kapott régi családi területen, Badacsonytomajon...