Szűrők
Betöltés...
Címkék
Az erjesztést követően, 12 hónapos nagy tölgyfa hordóban történő érlelés után kerül palackba. Mély, sötétrubin színe mellé, szederre, fekete ribizlire emlékeztető illatok és ízek párosulnak.
Villány meghatározó szőlőfajtája, amely minden évben néhány hónapos ászkolás után kerül palackba. Színe bíborvörös, lilás árnyalattal, ízében finom gyümölcsösség, cseresznye, meggy.
Két meghatározó francia borvidék, a bordeaux i (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot) és a burgundi (Pinot Noir) fő fajtái kerültek házasításra ebben a borban. 24 hónapig új és használt barrique hordókban érlelődik. Sötét intenzitású, gránátba hajló bíborvörös szín jellemzi, illatában, ízében édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, csokoládés, vaníliás...
Bocor dűlőből származó, hozamkorlátozás mellet termett különleges fajta.
JELENLEG NEM RENDELHETŐ!!! Elegáns, karakteres, királyi bor. Nagysága kétségbevonhatatlan, ahogy hitelessége és mélysége is.
Winelovers Wine Awards 2023: Bronzérem A málna vibráló íze és játékossága, a napfény ereje a diósviszlói Nagydomb-dűlőről. Mindazoknak, akik mást és többet akarnak. Akik már tudják, hogy az élet igenis játék és ajándék.
Gondos válogatás után pincénként (Eszterbauer, Mészáros, Bodri, Takler) egyenlő részvétellel készült el a Szekszárdi ETALON Cuvée, melyet Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon és Syrah házasítása. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.
A prémium kategóriájú „Optimus” Cuvée bor alapanyagait Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc leginkább különleges és kiemelkedő kishordóit házasítottuk össze. A nagy vörösborok kedvelőinek ajánljuk 16-18 °C fokon nemes vadak és marhahúsból készült ételek, leginkább steakek kísérőjeként. Az élet nagy pillanatainak el nem feledésére kiváló társ…
Az Optimus Cuvée a Selection sorból kiemelt önálló márkanevű csúcsbor, ami a pincészet legjobbjainak a legjobbja. Az alapborok csak hibátlan minőségű Merlot, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon és Kékfrankos szőlőből készültek.
Izgalmas kísérlet a napsütötte szekszárdi borvidéken. Intenzív illatú, közepesen testes, szilvás és a mérsékelt hordóhasználatból adódóan étcsokoládés jegyeket mutató bor. Kiváló kísérője egy jó hamburgernek, steaknek.
Az egri öreghegy tufás, barna erdőtalajos területéről szüretelt érett franc 20 éves tőkékről válogatva. Tartályban és kádban, spontán erjedt, 500 literes új és használt tölgyfahordóban egy éven át érett paprikás, fűszeres, izgalmasan fás, feszes tanninszerkezetű egri vörösbor.
Kékfrankos, cabernet franc, merlot, zweigelt, blauburger és portugeiser Szűretlen, tartályban, majd vegyes hordóban érlelve. Közepesen testes, fűszeres és gyümölcsös szép sav- és tanninszerkezettel.
A nagyobb része kékfrankos, blauburger, pinot noir, de a borászatnál fellelhető összes fajta megtalálható benne. Meggyes, feketecseresznyés, könnyű, zamatos, nyári vörösbor a kékfrankos és a blauburger gazdag fűszereivel. Kedves, jó ivású bor, közepes testtel.
Illatos, vidám, ropogós a meleg évjárat mellett is szépen megtartott savakkal, a fajta réti virágos, gyümölcsös jegyeivel. Rövid érlelés acéltartályban, könnyű, sokízű korty.
Egyszerre füstös, tölgyes és bogyós gyümölcsös, gazdag bor. Tartályban, spontán erjedt, 500-as új és használt tölgyfahordóban érett másfél éven át. Szűretlen, tüzes, tartalmas.
Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatában aszalt gyümölcsök, méz, citrusok és bodza keveredik. Kóstolva édes, gömbölyű savak, gazdag íz, érett-, lédús gyümölcsök, hosszú lecsengés jellemzik. Jó egyensúly, egy igazán szerethető hárslevelű.
Közepesnél nagyobb testű, lendületes savú bor, kifejezetten finom szemcsés, jó tanninnal. Mély, érett illatában piros bogyós gyümölcsök és fűszerek találkoznak
Illatában barack, bodza, csalán. Szájban ropogós savak, zamatos, hosszú korty.
A Bács hegy ajándékát a hagyományokhoz ragaszkodva új tölgyfa hordóban 6 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas Magnézium tartalmú kiváló bor.
2016 Január 3-án, hajnali órákban –13 °C-os hidegben a Csángó dűlőben szüretelte a család a fagyott Olasz rizling szőlőt. Nehézkes préselést és hosszú erjedést követően 160 g/l maradék cukor és magas komplexitás gazdagítja a természet ritka ajándékának számító csodás borkülönlegességet.
Berliner Wine Trophy 2023 Aranyérem 2019-es évjárat November elején szüretelt, töppedt, aszúsodott szőlőből készült borkülönlegesség. Az olasz rizling fajtajellegét kiegészítve, ízben a töppedésből származó zamatok dominálnak, a 70 g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savaival.