Illatban már rögtön elénk tárul...
Szűrők
Betöltés...
Címkék
A Kéknyelű a Badacsonyi borvidék ősi hungaricum fajtája. Két meghatározó dűlőből válogattuk az egészséges Kéknyelű szőlő legjavát. A vulkáni talajnak köszönhetően egyedi minerális karakter, élénk savak, nemes harmónia jellemzi a 6 hónapig fahordóban érlelt nagy bort. Magas Kálium tartalma kedvező élettani hatású.
A bor mosolyt csal a hölgyek arcára Finom muskotály szőlőre jellemző, virágos, parfümös illatú és fűszeres zamatú, diszkrét savtartalmú bor, mely elegáns édessége miatt elsősorban a hölgyek kedvencévé vált. 10 12 oC ra hűtve kiváló választás csajos beszélgetésekhez, könnyű gyümölcsös süteményekhez.
A bor egyik részét tartályban, másik részét 500 literes fahordóban érleltük, hogy a gyümölcsösség, az ásványok és a hordó karaktere szép harmóniát adjon. Hiszünk a fajta értékeiben! Teljes érésben, töppedés nélkül szüretelt, szűz termés a Bács hegyről, 50-50%-ban 500-as újhordós és tartályos erjesztés, illatban gyümölcsös, de ízben inkább a terroir és a...
A Badacsonyi borvidék egyik legismertebb, legjellemzőbb szőlőfajtájából készült kiváló bor, mely a Tóti és Gulács hegy napsütötte lankáin termett. A két terület legszebb, legérettebb szőlőjéből, tradicionális, 4 hónapos nagy tölgyfahordós érlelés alakította ki telt, elegáns zamatát és harmóniáját.
Badacsony három legjellemzőbb szőlőfajtájából házasította Tamás a fiatalosan élénk savtartalmú, minerális ízvilágú bort. A Kéknyelű nemes markánssága, az Olasz rizling könnyedebb finomsága és a tartályos érlelés frissessége együtt, igazi egyediség.
„KARÓS” Badacsonyi Olasz rizling limited selection, az 50’es évek végén telepített, bak művelésű Olasz rizling ültetvény válogatása. A „Karós” név a művelésmódra utal, nagyszüleim hívták így a csak karóval művelt, bak művelésű szőlőiket a gyermekkoromban, innen kapta a nevét.
Az Egri Borvidék egyetlen organikus bikavéreként számunkra kiemelt fontosságú ez a bor. Gazdagon fűszeres, élettel teli, gyümölcsös, könnyed és vibráló, rendkívül jóivású vörösbor. Az Egri Bikavér márka történelmi múltjához méltó, ugyanakkor a jövőbe mutatóan modern, természethű biobor. Kézi szüret, kíméletes feldolgozás, tartályos erjesztés, érlelés...
cabernet sauvignon 46%, merlot 31%, kékfrankos 23% A Cabernet Sauvignon egy része a Kopár dűlőből, a Merlot a Csillagvölgyből, míg a Kékfrankos nagyobb része az Ördög-árok dűlőből származik.
A Kopár dűlőből származó legjobb Cabernet franc boraink kerültek ebbe a palackba. Intenzív illatában a dohány és a vanília mellett, erdei gyümölcsök kavalkádja fedezhető fel. Buja, magával ragadó zamatát a tölgyfa pörköléséből származó ízek mellett, az áfonya és a málna vezetik. Testes, de nem nehézkes bor, ami magában hordozza a fajtára jellemző...
rajnai rizling, pinot blanc, fűszeres tramini Könnyű, mégis tartalmas fehérbor, fűszeres ízjegyekkel, finom savszerkezettel. A bor különlegessége, hogy a palackból a pohárba kerülve a citrusos jegyek dominálnak, majd kissé melegedve jelennek meg a mézes, marcipános jegyek.
Szeptember közepén szedett rizlingünk fürtjeit egészben préseltük, alacsony hőmérsékleten, reduktív technológiával erjesztettük. Illatában, hársfa- és akácvirág, ízében citrusok, fehér húsú őszibarack, egres, karakteres ásványosság, feszes, harmonikus savak, hosszú korty.
Moseli típusú reduktív rizling, szeptember elejei szüretből. Friss gyümölcsös, citrusokkal, fehér húsú gyümölcsökkel, elegáns, apró maradék széndioxid gyönyökkel, határozott savakkal, behízelgő mézességgel. Könnyű és üdítő élmény az év minden napjára.
Győrszemerei és tényői ültetvényünk válogatott aranysárga fürtjeit október elején szüreteltük, egész fürtben préseltük, hordóban erjesztettük és finomseprőn érleltük 10 hónapig. Komplex bor, gazdag gyümölcsösséggel, határozott ásványossággal, visszafogott hordóhasználattal.
A már megszokott Chardonnay-Szürkebarát-Ezerjó házasításából született. Organikus művelésű móri területekről, spontán erjesztve, majd novemberben házasítva és érlelve 5 hektós hordókban 5 hónapig. Igazi ízorgia, krémes, fűszeres, almás, citrusokkal kiegészülve, hosszas lecsengéssel.
A legszebb fürtöket kézzel szüreteltük, válogattuk. 500L-es magyar tölgyfa hordóban (50%) és acél tartályban (50%) spontán erjedt és 5 hónapig érlelődött. Illatában citrusok, főleg a grapefruit, a lime és lichi dominál. Gazdagság és frissesség, szép savgerinc egyszerre jellemzi!
A vénhegyi ezerjót (organikus szőlő) szeptember közepén szüretelték. Kíméletes préselést követen a mustot harmad és negyed töltésű magyar tölgyfahordókba tették, spontán erjesztették és érlelték. Az ezerjóra jellemző neutrális, citrusos ízvilág, frissesség a kortyban. Derítetlen, szűretlen, kén hozzáadása nélkül palackozott bor.
Elegáns és tipikus hárslevelű Tokajból. Fehér virágok, hárs, enyhén citrusos jegyekkel. Egyensúlyos, jó savak, 9 gramm maradékcukorral.
Egyedülálló karakterét a gyümölcsösség és ásványosság egyensúlyától nyeri, tükrözve a Disznókő termőterületének kirobbanó frissességét. Színe halványsárga, zöldes árnyalatokkal. Friss és illatos bor fehér virágok üzenetével és a grapefruit üdeségével. Ízében az egzotikus gyümölcsök körtével és birssel keverednek, amit tartós, ásványos és sós utóíz követ.
Színében a lenyugvó napsugár melengető árnyalatai. Decens illatában cseresznyevirágzás, liliom és barackliget. Szájban harsogó barackok, roppanó ananászkocka. A sárgadinnyét hűtve kérem! Édessége barátságosan körülölel, hűsít, mint az éji szellő. Remek savak, semmi cukortúlsúly. Egy igazán jól iható aszú, kérek még egy pohárral! Savtartalom: 7,7 g/l...
Színében az aranyásók elvesznének, pompás arany csillan a pohárban. Beleszippantva hűvös, hegyvidéki szellő viszi az érett, aszalt sárgabarack illatát. Idővel pár szem érett füge is szárnyra kél.
Kékfrankos, Merlot, Pinot noir, Syrah, Cabernet franc Sok sok kóstolás a megfelelő alapborok házasításához és egy ilyen remek rosét lehet összerakni. Könnyed, gyümölcsös, jó ivású reduktív rosébor a zalai dombságról.