Streit - Zágonyi Pincészet The Union cuvée 2018 - selection.hu Nagyobb

Streit - Zágonyi Pincészet The Union cuvée 2018

Új termék

40% Cabernet Franc, 40% Cabernet Sauvignon és 20% Merlot

Mély rubint színű bor. Az illat meleg tónusai a hordó vaníliájának, kókuszos, cognacos, szegfűszeges, fahéjas, tejcsokis karakterének köszönhető. Gyümölcsei közt szedret, aszalt cseresznyét, feketeribizlit, cseresznyebefőttet találhatunk.

Bővebb leírás

4 400 Ft‎

Adatlap

BorászatStrei - Zágonyi Pincészet
SzőlőfajtaVörös Cuvée
Jellegszáraz
BortípusVörösbor
Évjárat2018
Alkoholtartalom (V/V)14,5%
Ürtartalom (l)0.75
Zárási módDugó
OrszágMagyarország
BorrégióVillány-siklósi borvidék

Egyéb infó

Mély rubint színű bor. Az illat meleg tónusai a hordó vaníliájának, kókuszos, cognacos, szegfűszeges, fahéjas, tejcsokis karakterének köszönhető. Gyümölcsei közt szedret, aszalt cseresznyét, feketeribizlit, cseresznyebefőttet találhatunk. Kóstolva gazdag, koncentrált, hosszú és nagy élményt ad. Sok, de krémes érintésű tanninnal pont megfelelő savérzet társul. Az alkohol édesség behízelgővé teszi a kortyot. Komplex élmény, izgalmas együttállás.

Egy régi ismerős új évjáratba öltöztetve. Borászatunk talán legismertebb és leginkább közkedvelt tételének immár a harmadik évjárata. A házasítás összetétele megegyezik az elődökével (40% Cabernet Franc, 40% Cabernet Sauvignon és 20% Merlot). 12 hónapot töltött kisméretű tölgyfahordókban, azonban az előző évjáratokhoz képest most egy másik kádár által készített hordókat is használtunk, hogy még gyümölcsösebb legyen az amúgy is könnyed eleganciájáról ismert Signature borunk.

Kellékek