Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Béla Borászat

A  Béla Borászat 1991 óta működik családi vállalkozásban Imrehegyen. A Borászatot  Béla Zoltán vezeti, melyet a szülei indítottak útnak és a mai napig a család tagjai dolgoznak a vállalkozásban a feldolgozás és a kereskedelem területén egyaránt.  A kunsági borvidék ezen részén borainkat  kizárólag  saját szőlőtermésből készítjük megújult, modern  üzemünkben, mely 2012-ben került átadásra.

Imrehegy határvidékén találhatóak szőlőültetvényeink, melyeket jelenleg is 70 hektáron művelünk. Termőtájunk legjellemzőbb borai az Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Nektár, Tramini, Kövidinka, Sárfehér  és a gyümölcsös rozék. A vörösborok készítésekor a primőr jelleg, gyümölcsös ízvilág az elsődleges cél,ehhez Kékfrankos és Pinot noir fajtákat használunk, illetve Cabernet franc fajtát telepítettünk 2019 -ben .Gyöngyöző borokat is készítünk 2019 óta, Irsai olivér és Pinot noir rozé fajtákból.


Amire leginkább büszkék vagyunk, azok a Brüsszelben Champion díjat elnyert kései szüretelésű boraink, mint például a 2009-es Nektár borunk, ami 2011-ben, vagy a 2013-as kései szüretelésű Nektár, mely 2015-ben nyerte el Brüsszelben a Grand Gold Medált, illetve a 2013-as kései szüretelésű Olaszrizling, mely szintén aranyérmes lett 2015-ben, így Magyarországon mi lehettünk az elsők, akik nagy aranyéremmel tértek haza.


Hiszünk abban, hogy Imrehegyen és az egész Kunsági borvidéken kiváló, nemzetközi mércével mérve is kivételes borokat tudunk készíteni, ha a termesztési technológia, a szakmai tudás és alázat egy jó évjárattal párosul. A sok napsütés és a meszes lepelhomok talaj selymesebbé, gyümölcsösebbé teszik borainkat, amely ízvilág egyre közkedveltebb hazánkban és az egész világon.

Bővebben
Mutat 1 - 1 / 1
Mutat 1 - 1 / 1