Akciós termékek

Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Sike Tamás

Sike Tamás borok az Egri borvidékről. A Sike Borászat 27 hektár szőlőterületen gazdálkodik. Szőlőterületeink nagy része az egerszóláti határban található. A legnagyobb egybefüggő terület a 16 ha nagyságú Szarvas-dűlő, másnéven Nagyhatár, mely egyedi fekvésű és kiváló talaj adottságokkal rendelkezik. Éppen ezért erre a területre a borászat meghatározó fajtáit telepítettük. Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Alibernet, Kadarka, Pinot Noir, Olaszrizling. A kellemes illatokkal rendelkező Cserszegi Fűszeres a Paptetőn terem 1,8 ha területen. A szóláti Tóbérc-dűlőben öreg Merlot és Kékfrankos, valamint új ültetvényben egy fajtakisérlet Viogniere és egy régi álom a Furmint lett telepítve.

A lehető legjobban megérlelt szőlőből olyan bor készüljön, amely fehér borok esetén az elsődleges tiszta szőlőből származó illatokkal, és fimon ízvilággal, vörösborok esetében pedig az egries stílusú, intenzív gyümölcsökkel, fűszerezettséggel ajándékozza meg a bor fogyasztóját.

FEHÉRBOR KÉSZÍTÉS

A gyors feldolgozást követően a mustot minden esetben ülepítjük, tisztítjuk. Az erjesztéshez szelektált fajélesztőt használunk. Kedveljük a fahordóban való erjesztést és érlelést, de a választékból nem hiányozhatnak a reduktív borok sem.

VÖRÖSBOR KÉSZÍTÉS

Az érett vagy túlérett szőlőt hagyományos eljárással fakádakban erjesztjük. A cefrét kézzel keverjük, csömöszöljük. Erjedés után a cefrét hosszan (4-6 hétig) maceráljuk, miközben sok esetben az almasav bomlás is végbe megy. Ezután a színlevet külön leeresztjük a cefrét pedig külön préseljük.A borokat kisméretű fahordóban, vagy barrique hordóban érleljük 12-36 hónapig.

Mutat 1 - 3 / 3
Mutat 1 - 3 / 3