Címkék
Bozsoléra hajazva˝ amolyan Bodri módra. Márton napjára készített könnyed, elegáns savakkal, egyszerű tanninokkal és friss gyümölcsökkel rendelkező bor. Főként liba ételek mellé ajánljuk. Márton nap után a nem túl fűszeres, hétköznapi ételek, fiatal sajtok kiváló kísérője.
Ez a Rosé a hagyományainknak megfelelően nem más, mint észak és dél szövetsége. Az észak gyümölcsösségével, frissességével, és kellemes savaival, míg a dél bájos testével és csalfa édességével zárja fogyasztóinak szívébe magát.
Szőlőként kétféle alapanyagot termesztünk: az egyik egy magas mustfokú, lágyabb savgerincű változat, a másik alacsonyabb mustfokú, ám magasabb savtartalmú szőlőként kerül feldolgozásra.
Halvány szalmasárga színű bor, amely intenzív, friss, a fajtára jellemző illatvilággal bír. Ízében szőlővirág, fehér húsú barack és zöldfűszerek érződnek, a finoman kesernyés, herbális és citrusos vonal pedig üdítővé teszi a kortyot. A könnyed test, a lendületes savak és a feszes, szinte kirobbanó karakter igazi nyári bort hoznak létre.
Megérkezett az új évjárat! Intenzív illatában leginkább a fajta zöldfűszeres jegyei és a tavasz virágai dominálnak a fehér húsú gyümölcsök mellett.
Friss, gyümölcsös, virágos rét illata, friss szőlő zamata, ez az Irsai Olivér. Illatában gyöngyvirág, akác, bodza. Ízében muskotályos, gyümölcsös, citrusos.
Színében halványsárga, enyhe zöldes reflexekkel. A bor illatában a bodza és egzotikus gyümölcsök jelennek meg elsősorban licsi és mangó, ami a zamatos kortyot is végig kíséri. Lecsengésben grépfrút jegyek érezhetők.
Üde, friss rengeteg gyümölccsel kevéske fűszerrel és 5 gramm maradék cukorral.
Térségünkben a legkorábban szüretelhető kékszőlőből készített rosé bor.Friss erdei gyümölcsös illata jól harmonizál az üde savaival és elsődleges szőlő ízével.
Élénk lilás színnel,lehengerlő ibolyás illattal rendelkező,nagyon gyümölcsös,közepes testű,igazán jó ivású vörösbor a mindennapokra.
Villány legjellemzőbb kékszőlő fajtáiból készült, intenzív epres, málnás jegyekkel rendelkező, üde, friss, fiatalos rosé. Ízét a hozzáadott CO2 teszi teljessé.
Beaujolais techmológiával készült nagyon gyümölcsös, jóivású, friss kékoportó sötétlila színnel.
Vidám, lilás rozé színe, medvecukros, karakteres illata és fehérhúsú gyümölcsökre emlékeztető íze igazán egyedi karakterű rozévá teszi. Kékfrankos és merlot reduktívan iskolázva Csopakról.
Olivér visszafogott, finom virágos illattal indít, ízében megjelenik a fajtára oly jellemző finom fűszeresség, mellettük egy kis viola. Friss gyümölcsökkel készült nyári illatos saláták, szárnyas ételek társa, vagy csak úgy forró nyári napokon beszélgető bornak a lugasban, kivált hölgyek számára ajánlott, de jól behűtve!
Fűszeres tramini, királyleányka, Pinot blanc Lendületes savképletéért a királyleányka, illat- és zamatvilágáért a fűszeres tramini, krémességéért pedig a pinot blanc felel. Az erjedéssel kerekre szelídült savak örökítik ízben a főleg zöldalmára, nyári körtére jellemző jegyeket, amit őszibarack és banán tónusai gazdagítanak. Szájban a tramini – a fajtára...
100% Kékfrankos a Leányvár dűlőből. Friss, ropogós, filigrán, ribizlis, szamócás, mályvacukros, enyhén szénsavas. Nagyon populáris stílus!
Beaujolais technológiával készült, rendkívül alacsony kén tartalommal rendelkező villányi portugieser. Bíbor színű, könnyed és szinte tanninmentes, de mégis sűrű, igazán gyümölcsös, málnás, ribizlis, meggyes aromájú bor.
Szép, halványpiros enyhén ribizlis színű bor. Markáns savak, hosszú pirosbogyós illat és korty jellemzi, igazi gyümölcsbomba, friss, üde, lendületes és sokszínű. A szájban uralkodóan friss ribizlis és szamócás ízvilág feszes savgerincbe foglalva.
Nagyon szép, fajtajelleges illat, intenzív, parfümös-virágos. Ízben a friss csemegeszőlő és a savak is elég jók. A fajta és a stílus kedvelőinek biztos, hogy elnyeri a tetszését.