Camilucci Ammonites DOCG Franciacorta - selection.hu Nagyobb

Camilucci Ammonites DOCG Franciacorta

Új termék

Ez egy Brut nature, amely minden alkalomhoz illik, köszönhetően a jegyek frissességének, az illatok eleganciájának és harmóniájának. Egy kiegyensúlyozott, friss, karakteres Franciacorta

Bővebb leírás

15 600 Ft‎

Adatlap

BorászatCamilucci
SzőlőfajtaFehér Cuvée
JellegBrut Nature - nyers pezsgő
BortípusFehérbor
Alkoholtartalom (V/V)12,5%
Ürtartalom (l)0.75
Zárási módDugó
OrszágOlaszország
BorrégióLombardia, Franciacorta

Egyéb infó

Az őstörténetből előkerülő Ammonitesz név arra emlékeztet, hogy hány millió év (majdnem 200) telt el ezeknek a ma már kövületként élő élőlényeknek az ideje óta napjainkban. Ezeknek a talajoknak az abszolút egyedisége, az egész Franciacorta legrégebbi talajai, amelyek a Camilucci-dűlőknek adnak otthont, amelyekről ez az egyedülálló bor a nevét kapta. A Franciacorta mindhárom fajtájának, a Chardonnay-nak, a Pinot Biancónak és a Pinot Nerónak a kifinomult válogatása, amelyek legalább öt különböző évjárathoz tartoznak, és amelyeket külön-külön borkészítenek, majd harmonikusan egyesítenek. Az idő, amely az ízek és aromák fejlődését biztosítja, a csendes pincékben, fénytől védve, állandó hőmérsékleten és páratartalom mellett.
Ez egy brut nature, amely minden alkalomhoz illik, köszönhetően a jegyek frissességének, az illatok eleganciájának és harmóniájának. Egy kiegyensúlyozott, friss, karakteres Franciacorta.
Camilucci a lehető legtermészetesebb és legmodernebb módon értelmezte ezt a bort átlagosan 1 és 2 g/l közötti maradékcukor-adagolással.