Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Heimann & Fiai

Ami a mi borainkat kiemeli a világ összes bora közül: a szekszárdi völgyek tagoltsága és sokszínűsége, a lösztalaj és az őshonos szőlőfajtáink: a kadarka és a kékfrankos. Célunk, hogy a boraink a termőhelyről beszéljenek, ezért a hangsúly a dűlőnként eltérő gyümölcsön van. Ezeket a különbségeket mutatjuk meg, könnyű kézzel, precíz borászkodással.

Ami a mi borainkat kiemeli a világ összes bora közül: a szekszárdi völgyek tagoltsága és sokszínűsége, a lösztalaj és az őshonos szőlőfajtáink: a kadarka és a kékfrankos. Célunk, hogy a boraink a termőhelyről beszéljenek, ezért a hangsúly a dűlőnként eltérő gyümölcsön van. Ezeket a különbségeket mutatjuk meg, könnyű kézzel, precíz borászkodással.


Célunk túlmutat a “jó” boron. A tisztaság az alap, de mi ennél többet várunk el a magunktól. Önazonos borokat készítünk. A szőlőben ideális termőegyensúlyra törekszünk. Alacsony hozammal dolgozunk, hektáronként mindössze 30-60 hl bort termelünk meg. A szüret során érett tanninokra és a friss gyümölcsíz megőrzésére törekszünk, ezért kerüljük a túlérést. Hosszú évek óta nem használunk gyomirtót és egyre több ültetvényt bio rendszerben művelünk. Elkezdtük az átállást organikus szőlőművelésre és 2020-ban elindítjuk a bio minősítést a birtokon.


Minden szőlőnket kézzel, válogatva szüreteljük. Csak az egészséges, nem túlérett szemek kerülhetnek be a présházba. Szívesen használunk egész fürtöket az erjedésben, ami korábban ismeretlen frissességet és aromagazdagságot ad. Az erjesztés során saját élesztőflórát szaporítunk fel, kíméletes extrakcióval és préseléssel dolgozunk. Borainkat döntően fahordóban, amforában vagy acéltartályban érleljük.

Bővebben

Ennek a gyártónak jelenleg nincsen terméke.