Riczu Tamás Villányi Franc 2019 - Selection.hu Nagyobb

Riczu Tamás Villányi Franc 2019

Új termék

A szép piros bogyóknak köszönhetően a bor mély, rubinvörös színű, a pohárba szippantás után a csokor kinyílik és egy kifinomult, de bombaként ható illata árad belőle.
Az érett gyümölcsösség mellett szeder, áfonya, szilvalekvár és erdei szamóca kellemesen fanyar ízvilága dominál...

Bővebb leírás

8 990 Ft‎

Adatlap

BorászatRiczu Tamás
SzőlőfajtaCabernet franc
Jellegszáraz
BortípusVörösbor
Évjárat2019
Alkoholtartalom (V/V)15%
Ürtartalom (l)0.75
Zárási módDugó
OrszágMagyarország
BorrégióVillány-siklósi borvidék
Barriqueigen

Egyéb infó

Organikus, vegyszermentesen művelt szőlő, nagyon magas terméskorlátozással (50 q / 1 ha), fenolos érettségben kézi szürettel és kézi bogyóválogatással. A feldolgozás során kizárólag természetes és vegán alapanyagokat használtunk fel. Az irányított erjesztést 9 napos körfejtés, majd közvetlen préselés követte. A bort 225 literes első töltésű magyar,francia “bordeaux” típusú és amerikai tölgyfahordókban 23 hónapon keresztül finom seprőn (sur lie), rendszeresen kevergetve (battonage) érleltük. A szép piros bogyóknak köszönhetően a bor mély, rubinvörös színű, a pohárba szippantás után a csokor kinyílik és egy kifinomult, de bombaként ható illata árad belőle.
Az érett gyümölcsösség mellett szeder, áfonya, szilvalekvár és erdei szamóca kellemesen fanyar ízvilága dominál, de érezzük a hordóból származó fűszerességet is, mely kis vaníliával, valamint a kökény, a csokoládé és a kávé aromáival elegyedik.
Fajtajelleg, sokrétű, nagy extrakt tartalom, feszes szerkezet, szép hordó, jól integrált savtartalom, szép textúra, intenzív aroma és szépen lekerekedett tannin szerkezet jellemzi a bort.
Tüzesen fiatal, de testes, komoly, egyensúlyos, elegáns bor hosszú utóízzel, némi újvilági beütéssel.
A bor struktúrája többéves érlelést tesz lehetővé.