Új termék
Elegáns, kristálytiszta, fajtajelleges édes bor 154 gramm természetes maradék cukorral, borvidékünk két áldása, a vulkáni talaj és a botritisz fűszereivel, az érlelésre használt zempléni és francia hordó kedvességével. Aranysárga színű, elegáns megjelenésű édes tokaji, modern, kristálytiszta és friss. Körte, zöld banán, finom akácméz az összetett és tiszta illatban, majd fehér virágok, akác...
ez a termék jelenleg nincs készleten,
Elérhetőség dátuma:
Maison Aux Pois Késői szüret 2023
Elegáns, kristálytiszta, fajtajelleges édes bor 154 gramm természetes maradék cukorral, borvidékünk két áldása, a vulkáni talaj és a botritisz fűszereivel, az érlelésre használt zempléni és francia hordó kedvességével. Aranysárga színű, elegáns megjelenésű édes tokaji, modern, kristálytiszta és friss. Körte, zöld banán, finom akácméz az összetett és tiszta illatban, majd fehér virágok, akác...
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Borászat | Maison Aux Pois |
Szőlőfajta | Fehér Cuvée |
Jelleg | édes |
Bortípus | Fehérbor |
Évjárat | 2023 |
Alkoholtartalom (V/V) | 11,5% |
Ürtartalom (l) | 0.50 |
Zárási mód | Dugó |
Ország | Magyarország |
Borrégió | Tokaj-hegyaljai borvidék |
A szabad tokaji asszociációk bora: botritiszes furmint és érett hárslevelű novemberi szüretből, együtt préselve és erjesztve. Elegáns, kristálytiszta, fajtajelleges édes bor 154 gramm természetes maradék cukorral, borvidékünk két áldása, a vulkáni talaj és a botritisz fűszereivel, az érlelésre használt zempléni és francia hordó kedvességével. Aranysárga színű, elegáns megjelenésű édes tokaji, modern, kristálytiszta és friss. Körte, zöld banán, finom akácméz az összetett és tiszta illatban, majd fehér virágok, akác-, hársfa- és szőlővirág. Természetes maradékcukrával és virgonc savaival rendkívül barátságos bor. Minden részlet a helyén: fehérvirágos jegyek, a méz édes-savas íze, az érett, robogós szőlő zamatai. Gazdag, összetett korty, kedves cukor-sav egyensúly, közepes hossz, amin az ásványos sósság még egyet csavar. Tiszta, könnyen érthető, nagyon barátságos. A novemberben szüretelt, botritiszes furmint és tökéletesen ép hárslevelű – egy nap héjon áztatás után – együtt került a présbe, majd az erjesztésre szánt tartályba. Nagy méretű, használt hordóban ért 9 hónapon át.