Ipacs-Szabó Ég és Föld között 2019 - selection.hu Nagyobb

Ipacs-Szabó Ég és Föld között 2019

Új termék

Illatában a sötét gyümölcsök jóleső fanyarsága majd jönnek a „kötelező” hordó-fűszerek: kakaó, kávé, csipetnyi szecsuáni borssal, szerecsendióval. Élettel teli savak tartják hosszan az édes, hűsítően ánizsos, hosszú lecsengést.

Bővebb leírás

12 650 Ft‎

Adatlap

BorászatIpacs - Szabó István
SzőlőfajtaCabernet franc
Jellegszáraz
BortípusVörösbor
Évjárat2019
Ürtartalom (l)0.75
Zárási módDugó
OrszágMagyarország
BorrégióVillány-siklósi borvidék

Egyéb infó

Az Ég és föld között szimbolika nem csak a birtok filozófiája, hanem egy régóta elképzelt bor elnevezése is, ami végül egy 2019-es szuper prémium Villányi Franc-ként született meg.

Illatában a sötét gyümölcsök érettsége mellett a josta, áfonya, aszalt vörösáfonya, aszalt meggy jóleső fanyarsága adja az optimista felütést, majd jönnek a „kötelező” hordó-fűszerek: kakaó, kávé, csipetnyi szecsuáni borssal, szerecsendióval. Élettel teli savak tartják hosszan az édes, hűsítően ánizsos, hosszú lecsengést.
Harmonikus szerkezet, szép arányok, kerek egész történet. Hagyjuk kinyílni, a nüanszokat szép arányérzékkel, fokozatosan nyitja meg előttünk.
Sokrétű, komoly bor, de a kortytól a lecsengésig lendületes, élénk tekintetű, figyelmével tartja a teret. Merengő, meditatív borozós atmoszférát teremt, társaságban pedig egy jó marhasteakkel érdemes ismerkedni vele.
Igazi, mély egyéniség, lehet, hogy mindenkinek picit mást tár fel magából.

Kellékek