Dezzani Nizza Barbera 2017 - selection.hu Nagyobb

Dezzani Nizza Barbera 2017

Új termék

Az illata erdei gyümölcsökkel, keleti fűszerekkel finom hordós jegyekkel és étcsokoládéval teli. Ízében a mérnökileg csiszolt savak, a komplex ízvilág és a fajtától merőben szokatlan, hosszú utóíz jelenik meg.

Bővebb leírás

9 400 Ft‎

Adatlap

BorászatDezzani
SzőlőfajtaBarbera
Jellegszáraz
BortípusVörösbor
Évjárat2017
Ürtartalom (l)0.75
OrszágOlaszország
BorrégióPiemont

Egyéb infó

A Nizza DOCG egy merőben új régió, csak 2016. július 1-én lépett életbe hivatalosan Piemonte-ban, ezzel a legfiatalabb önálló eredetvédelmi körzet ill. kategória a borvidéken. A Nizza önálló DOCG minősítésével elismerték az itt készülő Barbera borok magas minőségét és a központ Nizza Monferrato városka körüli kis területekben lévő elsőosztályú potenciált.
A Nizza boroknak 100%-ban Barbera szőlőből kell készülniük, a borok minimális hordós érlelése 6 hónap (vagy 12 hónap a „Riserva” címkével ellátott bor esetében) és a piacra kerülésig a minimális teljes érlelés 18 hónap (vagy 30 hónap a „Riserva” feliratú bor esetében).
(Természetesen nincs köze a - magyarul - azonos nevű, dél-francia városhoz)
Egyszerűen imádjuk ezt a bort, már a borászattól kapott minta kóstolásakor beleszerettünk. Elegáns vörösbor, a régióra és a Barbera fajtára jellemző rusztikussággal kiegészülve. Az illata erdei gyümölcsökkel, keleti fűszerekkel finom hordós jegyekkel és étcsokoládéval teli. Ízében a mérnökileg csiszolt savak, a komplex ízvilág és a fajtától merőben szokatlan, hosszú utóíz jelenik meg.
A Nizza extra súlyos és címerrel fújt palackba került letöltésre, ami így méginkább az exkluzivitást, a minőséget hangsúlyozza.