Rotari Blanc de Blancs Extra Brut DOC - selection.hu Nagyobb

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut DOC

Új termék

Világos sárga szín Érett gyümölcsök, alma és ananász Intenzív, illatos és jól kiegyensúlyozott száraz és ásványos stílusú íz Hosszan tartó, tartós utóíz szárított gyümölcsökkel és mogyoróval.

Bővebb leírás

9 900 Ft‎

Adatlap

BorászatRotari Trento
SzőlőfajtaChardonnay
JellegExtra Brut
Alkoholtartalom (V/V)12,5%
Ürtartalom (l)0.75
Zárási módDugó
OrszágOlaszország
BorrégióTrento

Egyéb infó

Elegáns, sima és tartós pezsgés, világos sárga színben, finom szalmás jegyekkel. Az érett gyümölcsök, aranyszínű alma és ananász intenzív és elegáns jegyei mutatják a szőlő érlelését, melyet a nagy hőmérséklet-különbségek tesznek lehetővé. A gazdag gyümölcsös ízeket és a palackban történő hosszú érlelést a kenyérhéj aromái egészítik ki, így létrehozva az összetett és aromás csokrot. Az íz intenzív, illatos és jól kiegyensúlyozott, száraz és ásványos stílussal, amely jellemző a magashegyi pezsgőkre, méltó a Trentodoc minőségi pecsétjéhez. Hosszan tartó, tartós utóíz szárított gyümölcsökkel és mogyoróval.

Az alpesi klímának köszönhetően, melyet meleg, viszonylag száraz nyári napok és hűvös éjszakák jellemznek, valamint az ásványi anyagokban gazdag talajnak köszönhetően a szőlő tökéletesen érik, gazdag aromákat és illatokat adva a termésnek. A Trentino pezsgő hagyományát tükrözi a természetes savtartalom. A "Metodo Classico" szigorú szabályai szerint, másodlagos erjesztéssel és palackos érleléssel készül, hogy megőrizze a Trentodoc minőségi pecsétet. Az alapbor nagy része acéltartályban erjed, csak egy kis része érlelődik enyhén pirított tölgyfahordóban, hogy megőrizze a Chardonnay gyümölcsös aromáit tölgyes jegyektől mentesen. A 48 hónapos érlelés során a bor karakteres és összetett ízvilágot, finom buborékokat és tartós aromákat fejleszt ki. Az Extra Brut kategóriába tartozik, így lehetőség van a fajta és a terroir jellegzetességeinek kibontakoztatására, különleges ízvilágot kínálva.

Kellékek